« Terug naar overzicht

Gemberrijstsoep met kip

  Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 150 g Bosto snelkookrijst of Original
  • 3 uien
  • 300 gr kippenfilet
  • 4 kippenbouillonblokjes
  • 1/2 kop room
  • gemberwortel
  • tijm
  • zout
  • boter

Bereiding

  • Verhit boter in een pan en voeg de fijngesneden gember, de uien en de tijm toe. Roer alles door elkaar.
  • Wanneer de ui goudbruin ziet, voeg je de stukjes kip toe. Laat de kip goed doorbakken.
  • Kook intussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Breng 1 liter water aan de kook en doe de bouillonblokjes erbij.
  • Voeg alles uit de pan bij het kokende water.
  • Laat het geheel 5 minuten koken op een laag vuurtje.
  • Voeg de room en de gekookte rijst al roerend bij de soep.