« Terug naar overzicht

Gehaktbrood met rijst en pistachenootjes

  Bereidingstijd : 60 minuten

Ingrediënten voor 7 personen:

  • 150 g gekookte Bosto Snelkookrijst (= 50 g ongekookte rijst)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1½ eetlepel ras-el-hanout (Marokkaans kruidenmengsel)
  • 1 sinaasappel
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 1 kg rundergehakt
  • 4 eetlepels grofgehakte, gepelde pistachenootjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Bak de ras-el-hanout heel even mee.
  • Was de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf.
  • Knip de abrikozen in kleine stukjes.
  • Doe het gehakt in een kom en voeg de gekookte rijst met de abrikozenstukjes, de sinaasappelrasp, 2 eetlepels pistachenootjes en het uimengsel toe. Voeg ook 1 à 1½ theelepel zout toe.
  • Kneed alles goed door elkaar tot het een homogeen en wat plakkerig mengsel wordt.
  • Doe het gehaktmengsel in een cakevorm of ronde ovenschaal (inhoud 1 liter) en druk het goed aan.
  • Strooi de resterende pistachenootjes erover en druk ze in het gehakt.
  • Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in 40-50 minuten mooi bruin en gaar.
  • Serveer het gehaktbrood in sneetjes  of punten met couscous en sperziebonen.

Tip

Koud gehaktbrood is ook lekker als broodbeleg dun gesneden of in blokjes als hapje.