« Terug naar overzicht

Gehaktballetjes met champignonsaus en broccolirijst

  Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g Bosto Snelkookrijst
  • 500 g broccoli (klein gesneden)
  • 250 g kastanjechampignons (in schijfjes gesneden)
  • 1 ui (in halve ringen gesneden)
  • 300 g gekruide kleine (runder)gehaktballetjes
  • olijfolie
  • bloem

Bereiding

  • Schep de broccoli in een ruime kookpan, voeg de Bosto Snelkookrijst toe en schenk er 2 liter kokend water op. Roer even om, breng het water aan de kook.
  • Kook de rijst en broccoli samen gaar gedurende 8 minuten.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak hierin op hoog vuur de gehaktballetjes bruin in ongeveer 5 min.
  • Voeg de ui en champignons toe en roerbak weer 5 min.
  • Strooi er 1 el bloem over, roer er 200 ml water bij en breng de saus aan de kook. Dek af en laat op laag vuur 5-10 min. stoven.
  • Breng op smaak met zwarte peper en eventueel wat zout.
  • Serveer de gehaktballetjes in champignonsaus bij de broccolirijst.
  • Extra gekruid? Voeg 1 tl tijmblaadjes (vers of gedroogd) toe aan de gehaktballetjes in de pan.

Tip

  • Extra gekruid? Voeg 1 tl tijmblaadjes (vers of gedroogd) toe aan de gehaktballetjes in de pan.