Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gehaktballetjes met champignonsaus en broccolirijst

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Snelkookrijst
  • 500 g broccoli (klein gesneden)
  • 250 g kastanjechampignons (in schijfjes gesneden)
  • 1 ui (in halve ringen gesneden)
  • 300 g gekruide kleine (runder)gehaktballetjes
  • olijfolie
  • bloem

Bereiding

  • Schep de broccoli in een ruime kookpan, voeg de Bosto Snelkookrijst toe en schenk er 2 liter kokend water op. Roer even om, breng het water aan de kook.
  • Kook de rijst en broccoli samen gaar gedurende 8 minuten.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak hierin op hoog vuur de gehaktballetjes bruin in ongeveer 5 min.
  • Voeg de ui en champignons toe en roerbak weer 5 min.
  • Strooi er 1 el bloem over, roer er 200 ml water bij en breng de saus aan de kook. Dek af en laat op laag vuur 5-10 min. stoven.
  • Breng op smaak met zwarte peper en eventueel wat zout.
  • Serveer de gehaktballetjes in champignonsaus bij de broccolirijst.
  • Extra gekruid? Voeg 1 tl tijmblaadjes (vers of gedroogd) toe aan de gehaktballetjes in de pan.

Tip

  • Extra gekruid? Voeg 1 tl tijmblaadjes (vers of gedroogd) toe aan de gehaktballetjes in de pan.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!