Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gegrilde sardines met munt couscous

Ingrediënten

  • 3 kookbuiltjes (225g) Bosto parelcouscous
  • 6 sardines (3 per persoon
  • schoongemaakt)
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el verse munt
  • fijngehakt
  • 2 el verse koriander
  • fijngehakt
  • 50 g rucola
  • 25 g echte boter
  • 2 citroenen
  • 1 el harissa* of gerookt paprikapoeder
  • 2 el amandelschilfers
  • 3 el gemengde rozijntjes

Bereiding

  • Pers 1 citroen uit en snijd de andere in 4 stukken.  
  • Doe de sardines in een ovenschaal en wrijf in met de harissa*Overgiet met het citroensap en zet eventjes in de koelkast 
  • Zet een pannetje op het vuur en doe hierin de amandelenRoer tot ze goudgeel worden en neem ze dan meteen van het vuur.  
  • Bereid de Bosto parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. Roer er de amandelen, rozijntjes en boter onder en als laatste de rucola.
  • Meng de yoghurt met 1 eetlepel munt en 1 eetlepel korianderBreng op smaak met peper en zout 
  • Warm een grillpan op tot ze begint te rokenBak er de sardientjes in, 3 minuten aan elke kant. Grill de citroenpartjes ook 2-3 minuten tot ze bruin zien.
  • Roer de rest van de verse kruiden onder de parelcouscous en schep op de bordenWerk af met de sardines, yoghurtsaus en knijp er de citroen over uit. 

 

*Harissa kan je vinden in een gele/blauwe tube in bijna alle supermarkten bij de kruiden en mosterdsoorten.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!