« Terug naar overzicht

Gegrilde kalkoenlapjes met rozemarijnspiesjes en tahindressing

  Bereidingstijd : minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Quinoa200 g
  • kalkoenlapjes4
  • takken rozemarijn8
  • rode uien 2
  • rode paprika’s4
  • olijfolie
  • tahin (sesamzaadpasta)1 1⁄2 el
  • yoghurt 1 1⁄2 el
  • sap van 1 citroen
  • look1⁄2 teentje
  • honingbeetje
  • waterscheutje
  • peper en zout

Bereiding

  • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  • Wrijf de kalkoenlapjes in met olijfolie en kruid met peper en zout. Als de grillpan gloeiend heet is, leg je de kalkoenlapjes erin. 2 minuten aan beide kanten volstaat. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
  • Snijd de paprika in stukken van 3 cm. Pel de ui en snijd hem in 4 stukken. Haal de laagjes ui uiteen zodat je plakjes krijgt. Steek de paprika en ajuin op de rozemarijn zodat je 8 spiesjes hebt. Bak ze in de grillpan tot ze gaar zijn.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing goed met een scheutje water.
  • Serveer de kalkoen met de quinoa en de spiesjes en besprenkel met de dressing.