Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gegrilde kalkoenlapjes met rozemarijnspiesjes en tahindressing

Ingrediënten

  • 200 g Bosto Quinoa
  • 4 kalkoenlapjes
  • 8 takken rozemarijn
  • 2 rode uien
  • 4 rode paprika’s
  • olijfolie
  • 1 1⁄2 el tahin (sesamzaadpasta)
  • 1 1⁄2 el yoghurt
  • sap van 1 citroen
  • 1⁄2 teentje look
  • beetje honing
  • scheutje water
  • peper en zout

Bereiding

  • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  • Wrijf de kalkoenlapjes in met olijfolie en kruid met peper en zout. Als de grillpan gloeiend heet is, leg je de kalkoenlapjes erin. 2 minuten aan beide kanten volstaat. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
  • Snijd de paprika in stukken van 3 cm. Pel de ui en snijd hem in 4 stukken. Haal de laagjes ui uiteen zodat je plakjes krijgt. Steek de paprika en ajuin op de rozemarijn zodat je 8 spiesjes hebt. Bak ze in de grillpan tot ze gaar zijn.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing goed met een scheutje water.
  • Serveer de kalkoen met de quinoa en de spiesjes en besprenkel met de dressing.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!