« Terug naar overzicht

Gebakken rijst met tonijn en witte wijn

  Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Bosto Snelkookrijst
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olie
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 glazen witte wijn
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 groot blik tonijn
  • peper

Bereiding

  • Kook de rijst in 8 minuten beetgaar in kokend water.
  • Snipper de uien en ontpit de paprika’s. Snijd de paprika’s in kleine stukjes .
  • Stoof de ui in de olie gedurende 3 minuten, voeg dan de stukjes paprika en de witte wijn toe.
  • Kruid met peper en peterselie en laat op een zacht vuur stoven tot de wijn verdampt is.
  • Voeg dan de gekookte rijst toe en roerbak 3 minuten. Schik er de in stukken gedeelde tonijn bij en dien op.


Tip:
Ook lekker koud en vervang dan de tonijn eens door gerookte zalm.