« Terug naar overzicht

Gebakken rijst met soja en teriyaki brochettes

  Bereidingstijd : 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Bosto Snelkookrijst
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 600 g kipbrochettes
  • 1 pak jonge uitjes
  • 200 g soja scheuten
  • 2 eetlepels olie
  • 150 g pinda’s

Bereiding

  • Meng de sojasaus met de sesamolie en de suiker.
  • Leg hierin de brochettes om te marineren.
  • Kook ondertussen de rijst gaar.
  • Snipper de uitjes en stoof ze in de 2 eetlepels olie aan.
  • Roerbak er dan sojascheuten bij en de uitgelekte rijst.
  • Meng er de grof gehakte pinda’s door.
  • Bak de brochettes in een aparte pan gaar en schik ze op de rijst.
  • Lepel er de rest van de marinade over.


Tip:
Let op met zout in dit gerecht, soja saus is zout.