« Terug naar overzicht

Snelkookrijst met lamsgehaktballetjes

  Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Snelkookrijst250 g
  • lamsgehakt600 g
  • jonge uitjes4
  • look1 teentje
  • verse gember1 stukje
  • rozemarijn1 takje
  • muntenkele blaadjes
  • bloem2 eetlepels
  • olie2 eetlepels
  • saffraan1 snuifje
  • kurkuma1 theelepel
  • kruidnagel1
  • koriander zaad1 theelepel
  • erwtjes100 g
  • peper

Bereiding

  • Hak de uitjes en de look fijn . Rasp de gember en hak de rozemarijn en de munt fijn.
  • Meng deze smaakmakers en de peper met het vlees en vorm er balletjes van.
  • Haal ze door de bloem en bak ze in de olie goudgeel aan alle kanten. Dek af en laat op een zacht vuur verder garen.
  • Kook de Bosto Snelkookrijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Kruid met de saffraan, de kurkuma, de kruidnagel en de grof gehakte koriander zaadjes.
  • Roer er de erwtjes door en laat samen goed opwarmen.
  • Verwijder de kruidnagel.
  • Schik er de balletjes op en dien koud, warm of lauwwarm op.


Tip:
Dien op met zure room die je met verse kruiden als munt en/of dragon hebt op smaak gebracht.