Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Frisse rijstsalade met komkommer

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Wilde rijst
  • 2 komkommers
  • 75 g Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 100g zwarte olijven
  • 1 bosje dille
  • 1 citroen
  • 1 teentje look
  • peper en grof zeezout

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schil de komkommers.
  • Snijd ze door, verwijder de zaadlijsten met een koffielepeltje.
  • Snijd de komkommers en de olijven in kleine stukjes. Doe ze in een kom en roer de rijst eronder.
  • Hak de lente-uitjes grof en doe bij de rest.
  • Meng de yoghurt, de olijfolie, fijngehakte dille, fijngehakte look, sap van ½ citroen en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de rijst met de yoghurtsaus

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!