« Terug naar overzicht

Frisse rijstsalade met komkommer

  Bereidingstijd : 70 minuten

Ingrediënten voor 6 personen:

  • Bosto Wilde rijst250 g
  • komkommers2
  • Griekse yoghurt75 gr
  • olijfolie2 eetlepels
  • lente-uitjes1 bosje
  • zwarte olijven100 g
  • dille1 bosje
  • citroen1
  • teentje look1
  • peper en grof zeezout

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schil de komkommers.
  • Snijd ze door, verwijder de zaadlijsten met een koffielepeltje.
  • Snijd de komkommers en de olijven in kleine stukjes. Doe ze in een kom en roer de rijst eronder.
  • Hak de lente-uitjes grof en doe bij de rest.
  • Meng de yoghurt, de olijfolie, fijngehakte dille, fijngehakte look, sap van ½ citroen en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de rijst met de yoghurtsaus