« Terug naar overzicht

Frisse curry met kokosrijst

  Bereidingstijd : 45 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 cup (200g) Bosto Coconut & Lemongrass rijst voor in de microgolf
  • 20 scampi’s, ontdooid en gepeld (vergeet het darmkanaal niet te verwijderen)
  • komijn
  • paprikapoeder
  • tijm
  • currypoeder
  • peper
  • 1 el rode currypasta
  • 1 tl bruine suiker
  • 500 ml groentenbouillon
  • 2 cm verse gember, fijngesneden
  • 1/2 rode peper, fijngesneden
  • 2 el vissaus
  • 1 blik kokosroom
  • 10 champignons, in 4 gesneden
  • 1/2 paksoi, grof gesneden
  • 1 limoen

Bereiding

  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pot en doe er currypoeder, paprikapoeder en tijm bij. Voeg de scampi’s toe en bak deze aan beide kanten enkele minuten, kruid bij met peper. Haal de scampi’s nadien weer uit de pan, voeg extra olijfolie toe en voeg meteen 1/2 tl komijn, 1 tl paprikapoeder, de rode currypasta en bruine suiker toe. Meng even en voeg na een minuutje de bouillon, gember, rode peper en vissaus toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur dan middelhoog. Laat een half uur pruttelen zonder deksel.
  • Na dit half uur voeg je de champignons en paksoi toe, samen met de kokosmelk en het sap van de limoen. Breng aan de kook en voeg dan de scampi’s toe. Laat het geheel nog even inkoken en dan is je curry klaar.
  • Je kan de curry natuurlijk meteen al opeten, het is sowieso een smaakbom, maar hij is het allerlekkerst als hij een nachtje getrokken heeft!
  • Bereid de Bosto Coconut & Lemongrass rijst voor in de microgolf. Open het flapje en zet 90 seconden in de microgolf. Volg de instructies op de verpakking.


Een recept voor Bosto door blogster As Cooked by Ginger

Deel dit recept met je vrienden of print het uit.