« Terug naar overzicht

Frisse butternut met bruine rijst en spelt

  Bereidingstijd : 30-40 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 kleine butternutpompoenen
  • 2 zakjes Bosto Bruine Rijst met Spelt
  • 1 grote ui
  • 3 teentjes look
  • Kokosolie
  • 1 limoen (voor de zeste en ½ van het sap)
  • Peper en zout
  • Verse Basilicum
  • Olijfolie
  • Erwten (diepvries)

Bereiding

Recept van Steffi Vertriest van de Gezonde Goesting!

  • Snij de 2 butternutpompoenen in de lengte door. Perforeer het vruchtvlees met een vork en vet in met wat olijf- of kokosolie.
  • Zet een half uurtje in de oven, op 175 graden. Afhankelijk van de grootte van je pompoenen kan dit wat langer of korter zijn.
  • Verwijder nu de pitten van de pompoenen. Schraap het vruchtvlees uit de pompoenen en blend het tot moes. Bewaar de schillen om te serveren.
  • Kook de zakjes Bosto Bruine rijst met Spelt zo’n 10 minuten in kokend water.
  • Kook de diepvrieserwten.
  • Snij de ui fijn en fruit in een pan. Pers daarna de look erbij en stoof nog een half minuutje aan.
  • Zet het vuur uit.
  • Voeg de Bosto bruine rijst met Spelt bij de ui en de look, de gekookte erwten en de butternutmoes.
  • Rasp wat zeste van de limoen erbij en pers een halve limoen uit over het geheel.
  • Vul nu de butternutschillen met het rijstmengsel en werk af met wat basilicum.

Deel dit recept met je vrienden of print het uit.