« Terug naar overzicht

Dessertrijst met chocolademelk en sinaasappel

  Bereidingstijd : 5 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Bosto dessertrijst
  • 200 ml chocolademelk
  • 2 eetlepels pure chocolade, geschaafd
  • 2-4 eetlepels geklopte slagroom of mascarpone
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur (optioneel)
  • schil van ½ gewassen sinaasappel

Bereiding

  • Bereid de dessertrijst met de chocolademelk volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking.
  • Voeg aan het eind van de kooktijd desgewenst nog een scheutje chocolademelk toe.
  • Roer vlak voor het serveren eventueel de likeur door de warme of afgekoelde rijst.
  • Rasp de schil van de sinaasappel en gebruik deze voor de garnering.
  • Verdeel de chocoladerijst over 2-3 coupes. Garneer met room, sinaasappelschil en geschaafde chocolade.