« Terug naar overzicht

Curryrijst met sperziebonen, ei en cashewnoten

  Bereidingstijd : 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Bosto Basmati175 g
  • eieren2
  • rode peper½
  • romige kokosmelk100 ml
  • neutrale olie1½ eetlepels
  • fijngehakte knoflook1 teentje
  • currypoeder¾ à 1eetlepel
  • ui in dunne partjes gesneden1
  • gehalveerde sperziebonen150 g
  • gezouten cashewnoten40 g

Bereiding

  • Kook de eieren bijna hard in 6-8 minuten.
  • Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Hak de helft van de rode peper fijn en snijd de rest in dunne reepjes.
  • Leng in een maatbeker de kokosmelk aan met water tot 400 ml.
  • Verwarm de olie in een wok en schep de knoflook, fijngehakte rode peper, currypoeder, ui, sperziebonen en 2 eetlepels water erdoor en roerbak de groenten 3 à 4 minuten.
  • Roer de rijst erdoor en schenk de aangelengde kokosmelk erbij.
  • Voeg zout naar smaak toe en laat de rijst in 4 minuten op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden, roer regelmatig.
  • Laat intussen de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in vieren.
  • Serveer de curryrijst in diepe borden.
  • Leg de partjes ei erop en strooi de peperreepjes en cashewnoten erover.

Tip

  • Vervang de cashewnoten door pittig geroosterde pinda’s of door in een droge pan geroosterde, geraspte kokos.
  • Verdubbel voor 4 personen de hoeveelheden en gebruik een grote wok of braadpan.