« Terug naar overzicht

Curryrijst met sperziebonen, ei en cashewnoten

  Bereidingstijd : 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 175 g Bosto Basmati
  • 2 eieren
  • ½ rode peper
  • 100 ml romige kokosmelk
  • 1½ eetlepels neutrale olie
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • ¾ à 1eetlepel currypoeder
  • 1 ui in dunne partjes gesneden
  • 150 g gehalveerde sperziebonen
  • 40 g gezouten cashewnoten

Bereiding

  • Kook de eieren bijna hard in 6-8 minuten.
  • Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Hak de helft van de rode peper fijn en snijd de rest in dunne reepjes.
  • Leng in een maatbeker de kokosmelk aan met water tot 400 ml.
  • Verwarm de olie in een wok en schep de knoflook, fijngehakte rode peper, currypoeder, ui, sperziebonen en 2 eetlepels water erdoor en roerbak de groenten 3 à 4 minuten.
  • Roer de rijst erdoor en schenk de aangelengde kokosmelk erbij.
  • Voeg zout naar smaak toe en laat de rijst in 4 minuten op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden, roer regelmatig.
  • Laat intussen de eieren schrikken, pel ze en snijd ze in vieren.
  • Serveer de curryrijst in diepe borden.
  • Leg de partjes ei erop en strooi de peperreepjes en cashewnoten erover.

Tip

  • Vervang de cashewnoten door pittig geroosterde pinda’s of door in een droge pan geroosterde, geraspte kokos.
  • Verdubbel voor 4 personen de hoeveelheden en gebruik een grote wok of braadpan.