« Terug naar overzicht

Cubaanse kip met ananas en rijst

  Bereidingstijd : 15 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Snelkookrijst300 g
  • verse ananas1 kleine
  • kipfilets 8
  • olijfolie4 eetlepels
  • sap en rasp van 1 limoen
  • gesnipperde ui1
  • fijngehakte knoflook 2 teentjes
  • fijngehakte rode peper zonder zaadjes1
  • rijpe tomaten in stukjes gesneden500 g
  • oregano1 eetlepel
  • rum3-4 eetlepels
  • kokosmelk 200 ml
  • verse kokosblokjes in klein stukjes100 g

Bereiding

  • Snijd de ananas in plakken, snijd de schil eraf en verwijder ook de harde kern. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Kruid de kipfilets met zout en peper. Verwarm de olijfolie in een grote braadpan en bak de braadsticks in 5 minuten rondom bruin.
  • Sprenkel het limoensap erover en bak nog even. Verdeel de limoenrasp, ui, knoflook en rode peper tussen de stukken kip en bak ze 2-3 minuten zachtjes mee.
  • Voeg de tomaten, oregano, ananas en rum toe en breng het gerecht aan de kook. Stoof de kipfilets in de saus in 30 minuten zachtjes gaar.
  • Breng in een pan 250 ml water met de kokosmelk en wat zout aan de kook en strooi de rijst erin.
  • Roer de kokosstukjes erdoor.
  • Bereid de rijst verder volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  • Doe de rijst op borden en leg er wat kokosstukjes op.
  • Schep de kip in saus erbij.

Tip

  • Serveer de rijst in hartvorm voor extra romantiek.
  • Lekker met grof gesneden verse koriander.