« Terug naar overzicht

Courgettebootjes met tomatensaus en parelcouscous

  Bereidingstijd : 45 minuten

Ingrediënten voor 30 personen:

  • 3 zakjes van 75g Bosto Parelcouscous
  • 800g gehakt
  • 2 courgettes
  • 1 el oregano
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • 800ml tomaten passata
  • 2 wortels
  • 1 ajuin
  •  1 teen look
  • 1 handvol kerstomaten
  • 70g tomatenpuree
  • 1 ei
  • 4 el paneermeel
  • 4 el gemalen kaas
  • peper
  • zout
  • Extra materiaal: oven, satestokjes, kladpapier en kleurpotloden (om de bootjes te versieren met een zeil) 

Bereiding

  • Schil de wortels. Snij ze in stukjes. Halveer de kerstomaatjes. Snij de ajuin en de look fijn.
  • Halveer de courgette en hol ze uit. Snij het vruchtvlees in stukjes.
  • Stoof de ajuin en look aan in olijfolie. Voeg de courgettestukjes, wortel en tomaat toe. Stoof 3 minuten mee aan. Blus met tomaten passata en -puree. Kruid met peper, zout en oregano. Laat 10 minuten pruttelen.
  • Breng ondertussen water aan de kook. Kook de zakjes couscous gaar (minuutje of 9). Giet af, knip open en hou bij.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng het gehakt met een eitje, paneermeel, de oregano, Provençaalse kruiden, paprika, peper, zout en 2 eetlepels parelcouscous. Duw het gehakt in de uitgelepelde courgettes. Verdeel er de kaas over. Lepel tomatensaus in een ovenschaal en plaats de courgette helften in de schaal.
  • Gaar de courgettes ongeveer 20 à 30 minuten of tot het gehakt gaar is.
  • Laat de kinderen, indien zin en tijd, een zeil inkleuren. Steek het op een satéstokje.
  • Haal de courgettes uit de oven, steek er het stokje in en serveer ze op een zee van tomatensaus en parelcouscous. Smakelijk. 

PS: mochten jouw kinderen geen halve courgette opeten, hou het dan bij voor de volgende dag. Weer wat tijd gespaard.


Een recept door bloggers Vaderklap
.