« Terug naar overzicht

Courgette gevuld met bruine rijst, feta en olijven

  Bereidingstijd : 45 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 75 g Bosto Brown Rice
  • 1 courgette
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 6 zwarte olijven zonder pit, in stukjes gesneden
  • 100 g verkruimelde feta
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgette in de lengte en hol de helften met een lepel uit tot op ¾ cm van de wand. Snijd het vruchtvlees uit de uitgeholde courgettes fijn.
  • Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan. Fruit de ui met de knoflook en het courgettevruchtvlees in 3-4 minuten zachtjes glazig.
  • Neem de pan van het vuur en schep de gekookte rijst door het gebakken courgettemengsel.
  • Schep ook de peterselie, olijven en de helft van de feta erdoor en voeg naar smaak wat zout en versgemalen peper toe.
  • Vul de courgettehelften hoog op met het rijstmengsel en druk het goed aan.
  • Zet de courgettes in een ingevette lage ovenschaal en verdeel de resterende feta erover.
  • Meng de tomatenpuree met 100 ml heet water, 1 eetlepel olijfolie en wat zout en peper en schenk dit op de bodem van de schaal.
  • Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de courgettes in 25-30 minuten goudbruin.
  • Serveer met een frisse salade.