Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Côte à l’os met chimichurri

Ingrediënten

  • 400g Bosto Basmati voorgestoomde rijst
  • 600 à 800 g côte à l’os of ribeye
  • fleur de sel
  • zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes fijngehakte look
  • 1 bosje koriander
  • ½ bosje platte peterselie
  • 3 takjes verse oregano
  • 60 ml rode wijnazijn
  • 1 mespuntje chilivlokjes
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Doe look, peper, zout, vlees en olijfolie in een kom. Zorg dat alle ingrediënten goed in het vlees kunnen trekken.
  • Dek af, zet in koelkast en laat minstens 2 uur marineren.
  • Haal 15 minuten voor het bakken het vlees uit de koelkast zodat het op temperatuur kan komen.
  • Laat een grillpan héél heet worden (tot ze begint te roken). Grill de ribeye naar smaak.
  • Mix alle ingrediënten van de chimichurri (alle kruiden, look, wijnazijn en chilivlokjes) in een blender of met een staafmixer.
  • Laat het vlees even rusten en snijd in plakjes.
  • Bereid ondertussen de Bosto Basmati voorgestoomde rijst en serveer meteen met de saus en een fris slaatje.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!