« Terug naar overzicht

Cantonese rijst met gekonfijte eend

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 360 g Bosto Snelkookrijst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 600 g eendenborst
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olie
  • 1 pak paksoi
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oosterse vissaus
  • 4 dl groentebouillon
  • 250 g kerstomaatjes
  • peper

Bereiding

  • Marineer de eendenborst 30 minuten in de marinade en bak een dag op voorhand op een zacht vuur gedurende 60 minuten. Laat afkoelen op een rooster.
  • Snipper de uien en bak ze met de olie en de rijst 2 minuten aan.
  • Hak de paksoi grof en roerbak deze erbij. Breng op smaak met de soja saus, de oosterse vissaus en peper.
  • Giet er de bouillon bij en laat verder garen gedurende 15 minuten.
  • Snijd de tomaatjes in 2 en roer ze onder de rijst.
  • Verdeel de eend in beetklare stukken en leg op de rijst en laat samen opwarmen.


Tip:
Je kan dit gerecht ook met gerookte kip klaar maken.