Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Cantonese rijst met gekonfijte eend

Ingrediënten

  • 360 g Bosto Snelkookrijst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 600 g eendenborst
  • 2 uien
  • 2 eetlepels olie
  • 1 pak paksoi
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oosterse vissaus
  • 4 dl groentebouillon
  • 250 g kerstomaatjes
  • peper

Bereiding

  • Marineer de eendenborst 30 minuten in de marinade en bak een dag op voorhand op een zacht vuur gedurende 60 minuten. Laat afkoelen op een rooster.
  • Snipper de uien en bak ze met de olie en de rijst 2 minuten aan.
  • Hak de paksoi grof en roerbak deze erbij. Breng op smaak met de soja saus, de oosterse vissaus en peper.
  • Giet er de bouillon bij en laat verder garen gedurende 15 minuten.
  • Snijd de tomaatjes in 2 en roer ze onder de rijst.
  • Verdeel de eend in beetklare stukken en leg op de rijst en laat samen opwarmen.


Tip:
Je kan dit gerecht ook met gerookte kip klaar maken.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!