« Terug naar overzicht

Bulgursalade met kikkererwten en granaatappel

  Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kookbuiltje Bosto Bulgur
  • 2 stengels lente-ui
  • grote handvol amandelen
  • enkele stengels verse munt
  • 1 blik kikkererwten (250g)
  • pitjes van 1/2 granaatappel
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  • Breng een pot water aan de kook en doe het kookbuiltje bulgur erin. Laat 10 minuten koken (zoals aangegeven op de verpakking). Laat nadien uitlekken, snijd het zakje open en doe de bulgur in een kom. Giet er wat olijfolie over, meng en laat volledig afkoelen.
  • Snijd de lente-ui in schijfjes en versnipper de munt. Giet de kikkererwten in een zeef en laat het sap even uitlekken.
  • Wanneer de bulgur koud is, voeg je de lente-ui, munt, kikkererwten, amandelen en granaatappel toe. Meng alles onder elkaar. Kruid met peper en zout, voeg het sap van 1/2 citroen toe en sprenkel er ook nog wat olijfolie onder. Meng alles nog eens goed en je heerlijke, frisse salade is klaar.


Een recept voor Bosto door blogster As Cooked by Ginger

Deel dit recept met je vrienden of print het uit.