« Terug naar overzicht

Bruine rijst, spelt en quinoa met zalm, broccoli en champignons

  Bereidingstijd : 20-25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram broccoli (enkel de roosjes)
  • 1-2 builtje(s) Bosto Bruine rijstmix met spelt en quinoa
  • 125 gram gemengde champignons
  • 150 gram hüttenkäse
  • 200 gram verse zalm, in grove blokjes
  • Klein klontje roomboter
  • 1 el koolzaadolie
  • Handje dille, fijngehakt
  • Peper en zout

Bereiding

  • Snij de broccoli in roosjes en kook 3 minuten in gezouten water. Giet af en laat schrikken in ijskoud water, zodat de broccoli mooi groen en krokant blijft. Laat vervolgens uitlekken en zet opzij.
  • Snij de champignons in grove stukken en bak in een koekenpan. Schep geregeld om tot ze mooi bruin en lekker knapperig zijn.
  • Bereid de Bosto bruine rijstmix met spelt en quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de zalmblokjes kort aan in een beetje koolzaadolie.
  • Voeg de uitgelekte broccoli, de champignons en de zalm bij de hüttenkäse. Kruid af met peper en zout.
  • Schep een portie bruine rijstmix op een bord. Leg hier de hüttenkäse-mengeling op en garneer met blokjes zalm. Werk af met verse dille en dien warm op. Smakelijk!