« Terug naar overzicht

Bruine rijst met worteltjes en tahinsaus

  Bereidingstijd : 50 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 zakje Bosto Brown Rice + spelt + quinoa
  • 120g linzen
  • 4 eetlepels tahin
  • 1 eetlepel (vers) citroensap
  • 1 theelepel versgeraspte gember
  • 8 biologische wortelen
  • 1 eetlepel zaatar
  • 1/2 ui
  • 1 teentje look
  • 3 jonge uien
  • Een handvol raketsla
  • De pitten van een halve granaatappel
  • 80g fetakaas
  • Olijfolie, peper & zout

Bereiding

  • Bereid de saus: mix de tahin, het citroensap en de gember. Zorg voor een goede textuur door (beetje bij beetje) water toe te voegen (+/- 5 eetlepels). Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
  • Bewaar de saus koel.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de wortelen, langs hun lange kant, in twee. Leg ze in een ovenschotel. Voeg een eetlepel olie, een eetlepel water, een eetlepel zaatar, peper en zout toe. Goed mengen en in de oven zetten gedurende 20 minuten.
    Kook de rijst en de linzen (zoals aangegeven op de verpakking), terwijl de schotel in de oven staat.
  • Verwarm een eetlepel olijfolie in een wokpan. Snijd een de halve ui in stukjes en voeg hem toe aan de wokpan. Laat bakken tot dat de ui een mooi kleurtje heeft. Voeg daarna een fijngehakt teentje look toe en laat 1 à 2 minuten verder bakken. Meng, zodra de wokpan klaar is met bakken, de rijst met de linzen en voeg deze eraan toe.
  • Spreid de inhoud van de wokpan mooi over een aparte schotel om te serveren. Snijd de jonge uien in stukjes en voeg ook deze toe samen met de raketsla, de wortelen, granaatappelpitjes en fetakaas.
  • Serveer de schotel koel, samen met de tahinsaus, in individuele porties of als gedeeld gerecht.

Een recept van de blogster Stoemp it Up.