« Terug naar overzicht

Brown Rice + Spelt + Quinoa met broccolicurry en gegrilde kipfilet

  Bereidingstijd : 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 pak (250 g) Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa
  • 400 g kipfilet
  • 1 blik (400 g) biologische tomatenblokjes
  • 300 g broccoliroosjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 1 volle eetlepel Madras currypoeder
  • 5 eetlepels neutrale olie
  • 150 ml water
  • zout

Bereiding

  1. Pers de knoflook uit in een kommetje en rasp de gemberwortel in datzelfde kommetje. Roer de sambal met wat zout en 2 eetlepels olie erdoor. Snijd de kipfilets in 12 gelijke stukken en bestrijk ze rondom met het gembermengsel en laat ze 5 minuten rusten.
  2. Kook intussen de Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verwarm 3 eetlepels olie in een pan en bak de ui met het currypoeder zachtjes tot het lekker gaat ruiken. Voeg de tomaten met vocht toe en bak nog 2 minuten.
  4. Roer dan de kokosmelk met 150 ml water erdoor en voeg zout naar smaak toe. Laat de curry heel even sudderen. Leg de broccoliroosjes in de curry en verwarm nog 6-8 minuten met een deksel op de pan tot de broccoli beetgaar is.
  5. Leg tijdens het maken van de curry de stukken kip in een hete grillpan en rooster ze in 8-10 minuten mooi bruin en gaar, keer ze regelmatig om.
  6. Schep de Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa op borden en schep de broccolicurry erop. Leg de stukken kip ernaast.

Tip: Broccoliroosjes blijven mooi groen door ze eerst 2-3 minuten in ruim kokend water te koken, en te laten schrikken in een vergiet onder koud water. Even laten uitlekken en dan de broccoliroosjes maar 2-3 minuten in de curry laten sudderen.