« Terug naar overzicht

Bretoense Teurgoule of gekarameliseerde rijstpap

  Bereidingstijd : 45 minuten

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 250 g Bosto Rice Flakes
  • 1 l melk
  • 2 snuifjes saffraan
  • kaneelpoeder
  • nootmuskaat
  • 0,5 l room
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 8 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels suiker voor de afwerking

Bereiding

  • Kruid de melk met de saffraan, kaneelpoeder en nootmuskaat.
  • Breng de melk met de room aan de kook, doe er de suikers bij en voeg de Rice Flakes toe.
  • Laat een 6 tal minuten zacht garen met een deksel op de pot en roer regelmatig om.
  • Haal de rijstpap van het vuur en laat 10 minuten afkoelen .
  • Verdeel over vuurvaste schoteltjes en strooi er de suiker over voor de afwerking .
  • Schuif onder de grill zodat die licht kleurt.


Tip
Dit gerecht is ook lekker als je onderaan in de schoteltjes wat verse fruit salade of fruitcompote doet .