« Terug naar overzicht

Bretoense Teurgoule of gekarameliseerde rijstpap

  Bereidingstijd : 45 minuten

Ingrediënten voor 8 personen:

  • Bosto Rice Flakes 250 g
  • melk 1 l
  • saffraan 2 snuifjes
  • kaneelpoeder
  • nootmuskaat
  • room 0,5 l
  • vanille suiker 2 zakjes
  • suiker 8 eetlepels
  • suiker voor de afwerking4 eetlepels

Bereiding

  • Kruid de melk met de saffraan, kaneelpoeder en nootmuskaat.
  • Breng de melk met de room aan de kook, doe er de suikers bij en voeg de Rice Flakes toe.
  • Laat een 6 tal minuten zacht garen met een deksel op de pot en roer regelmatig om.
  • Haal de rijstpap van het vuur en laat 10 minuten afkoelen .
  • Verdeel over vuurvaste schoteltjes en strooi er de suiker over voor de afwerking .
  • Schuif onder de grill zodat die licht kleurt.


Tip
Dit gerecht is ook lekker als je onderaan in de schoteltjes wat verse fruit salade of fruitcompote doet .