« Terug naar overzicht

Bosto Yellow rice voor in de microgolf met zalm en ananassalsa

  Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 potje van 200 gr Bosto Yellow rice voor in de microgolf per persoon
  • 1 moot (150-200 g) zalm per persoon
  • 1 verse ananas
  • 1 rode ui
  • ½ bussel verse munt + eventueel Thaise basilicum
  • 2 limoenen (sap)
  • 1 Spaanse peper
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding

  • Snij met een groot mes de onder- en bovenkant van de ananas. Zet de ananas vervolgens recht en snij de schil eraf, van boven naar onder. Verwijder ook alle bruine putjes.  
  • Snij de ananas in 8 schijven en verwijder de houterige kern.  
  • Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Grill de ananas een 4-tal minuten aan elke kant tot hij donkerbruin ziet. 
  • Schep de ananas uit de pan, laat wat afkoelen en hak fijn in kleine blokjes.  
  • Doe de ananas in een kom, samen met eventueel wat van het opgevangen sap dat is vrijgekomen.  
  • Hak de rode ui fijn, samen met de munt en de Spaanse peper. Doe bij de ananas.  
  • Pers er de limoenen over uit, kruid met peper en zout en breng op smaak met de olijfolie. Roer alles goed.  
  • Zet ondertussen de grillpan opnieuw op het vuur. Wrijf de zalm in met olijfolie, kruid met peper van de molen en zout. En bak de zalm gaar.  
  • Zet ondertussen de Bosto Yellow rice in de microgolf en bereid volgens de instructies op de verpakking. Serveer de rijst samen met de zalm en de salsa.