Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Bosto Thai met shoarma, aubergine en tahini-yoghurt

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Thai
  • 1 aubergine
  • 7 - 8 eetlepels olie
  • 1 courgette
  • in lange stukken gesneden
  • 400 g shoarma 
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels tahini sesampasta
  • ½ krop ijsbergsla
  • optioneel fijngesneden
  • 1 citroen
  • 75 g granaatappelpitjes  

Bereiding

  • Kook de Bosto Thai volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de aubergine in plakken en dan in repen. Bestrooi met zout en laat 5 min. staan.
  • Verhit 3 eetlepels olie, bak de aubergine rondom goudbruin. Voeg de courgette plus 2 – 3 eetlepels olie toe. Bak op middelhoog vuur goudbruin en gaar in 10 min. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak de shoarma op hoog vuur goudbruin. Draai het vuur iets lager, schep regelmatig om en bak het vlees goudbruin en gaar in ca. 8 min.
  • Meng intussen in een kom de yoghurt en tahini. Verdun eventueel met een klein beetje water.
  • Verdeel de Bosto Thai over 4 diepe kommen, schep de shoarma erop, de groenten ernaast en verdeel de ijsbergsla erover. Rasp citroenschil over het vlees en serveer met de tahini-yoghurt.

 

Tip: Bestrooi met granaatappelpitjes.

Producten uit dit recept

Thai
Bereidingstijd: 10'
Bio Thai
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!