« Terug naar overzicht

Bosto Thai met shoarma, aubergine reepjes en tahini-yoghurt

  Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g Bosto Thai
  • 1 aubergine
  • 7 - 8 eetlepels olie
  • 1 courgette, in lange stukken gesneden
  • 400 g shoarma 
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels tahini sesampasta
  • ½ krop ijsbergsla, fijngesneden
  • 1 citroen
  • 75 g granaatappelpitjes   optioneel

Bereiding

  • Kook de Bosto Thai volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de aubergine in plakken en dan in repen. Bestrooi met zout en laat 5 min. staan.
  • Verhit 3 eetlepels olie, bak de aubergine rondom goudbruin. Voeg de courgette plus 2 – 3 eetlepels olie toe. Bak op middelhoog vuur goudbruin en gaar in 10 min. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak de shoarma op hoog vuur goudbruin. Draai het vuur iets lager, schep regelmatig om en bak het vlees goudbruin en gaar in ca. 8 min.
  • Meng intussen in een kom de yoghurt en tahini. Verdun eventueel met een klein beetje water.
  • Verdeel de Bosto Thai over 4 diepe kommen, schep de shoarma erop, de groenten ernaast en verdeel de ijsbergsla erover. Rasp citroenschil over het vlees en serveer met de tahini-yoghurt.

 

Tip: Bestrooi met granaatappelpitjes.