« Terug naar overzicht

Bosto rijstsalade

  Bereidingstijd : 90 minuten

Ingrediënten voor 5 personen:

  • 2 zakjes Bosto snelkookrijst
  • 250g groene bonen. Koop ze zo vers mogelijk, omwille van hun mooie kleur en knapperigheid.
  • Olijven (groene of zwarte, naar keuze)
  • Een blik tonijn (400g). Liever geen tonijn? Kies dan voor ham: minstens even lekker!
  • 2 eieren
  • Een handvol veldsla
  • Mayonaise, peper & zout, olijfolie en azijn

Bereiding

  • Kook de rijst, giet hem af en laat hem afkoelen in een grote schotel.
  • Snijd de kerstomaatjes in kwartjes, terwijl je de rijst kookt. Pel de boontjes.
  • Verwarm water in een kookpot. Wanneer het water begint te sudderen, voeg je de boontjes toe. Laat ze slechts enkele minuten koken, zodat ze lekker knapperig blijven.
  • Kook vervolgens de eieren, tot ze net niet hardgekookt zijn (ongeveer 8 minuten zoals de rijst 😊)
  • Giet de tonijn af, snijd de olijven in reepjes en was de veldsla.
  • Voeg de tonijn, de olijven en de kerstomaatjes toe aan de grote rijstschotel.
  • Doe er vervolgens wat mayonaise en olijfolie bij. Kruid met peper, zout en azijn, naargelang je smaak. Meng alles.
  • Pel de eieren en snijd ze in 8 stukjes. Voeg ze samen met de veldsla toe om de schotel af te werken.
  • Zet de rijstsalade één uur in de koelkast.
  • Serveer de salade lekker koud, bij de barbecue of als lekkernij op zich.

Een recept van de blogster Chronique d’une maman débordée.