Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Bosto dessertrijst met notenmelk, pistache en amandelschaafsel

Ingrediënten

  • 250 g Bosto dessertrijst
  • 200 ml amandel- of hazelnoot melk
  • 50 g pistachenoten ongezouten en gepeld
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 4 blaadjes munt
  • Sap en schil van 1 gewassen citroen

Bereiding

  • Bereid de dessertrijst met de amandelmelk volgens de algemene bereidingswijze op de verpakking.
  • Hak de pistachenoten fijn en rooster ze licht in een droge pan. Schud ze op een bord om af te koelen.
  • Rooster in dezelfde pan de geschaafde amandelen tot ze lichtbruin zijn en laat afkoelen op een bord.
  • Rasp de schil van de citroen en gebruik deze voor de garnering.
  • Meng de gehakte pistachenoten en citroenschil door de rijst en naar smaak ook wat citroensap.
  • Verdeel de warme of koude rijst over 4 glazen en garneer met het amandelschaafsel en muntblaadjes.

Producten uit dit recept

Dessert Rice
Bereidingstijd: 40'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!