« Terug naar overzicht

Bosto Brown Rice voor in de microgolf met paddenstoelen en spinazie

  Bereidingstijd : 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 g Bosto Brown Rice voor in de microgolf
  • 1 ui, in partjes
  • 2 eetlepels olie
  • 200 g paddenstoelenmix, grof gesneden
  • ½ eetlepel verse tijm
  • 1 eetlepel verse oregano
  • 125 g verse roomkaas met knoflook & kruiden
  • 200 g spinazie
  • 25 g bruine amandelen, grof gehakt
  • blauwschimmelkaas optioneel

Bereiding

  • Bak de ui in de olie in 2 – 3 min. goudbruin.
  • Voeg de paddenstoelen toe. Strooi de tijm met de helft van de oregano, zout en versgemalen peper erover.
  • Bereid de Bosto Brown Rice voor in de microgolf volgens de aanwijzingen op de verpakking: 90 seconden in de microgolf.
  • Schep de cup Bosto Brown Rice met de verse roomkaas erdoor en meng alles tot een romige rijst. Voeg in delen de spinazie erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
  • Serveer de romige rijst in wijde kommen en strooi de amandelen en de rest van de oregano erover.

 

Tip: In plaats van de paddenstoelenmix kun je ook 100 g shiitakes en 100 g kastanjechampignons gebruiken. Halveer dan de paddenstoelen.

Tip: Vervang de verse roomkaas met kruiden door een blauwschimmelkaas.