« Terug naar overzicht

Bosto Basmati met sambal badjak garnalen en avocado

  Bereidingstijd : 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g Bosto Basmati
  • 2 eetlepels olie
  • 300 g roerbak- of wokgarnalen met knoflook
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 2 eetlepels fijngehakte selder
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 limoen, gehalveerd
  • 250 g peultjes
  • 300 g spinazie optioneel

Bereiding

  • Kook de Bosto Basmati volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit intussen de olie in een wok en bak de garnalen in 4 min. gaar. Roer de sambal en selder erdoor, bak nog 1 min. Schep goed door elkaar.
  • Halveer de avocado, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes. Knijp het limoensap erover.
  • Kook de peultjes in ruim kokend water met zout in 2 min. beetgaar.
  • Verdeel de Bosto Basmati over 4 diepe borden. Schep de garnalen erop, leg de avocado en peultjes ernaast.

 

Tip: Roerbak de spinazie kort in de wok en serveer als extra groente bij de rijst.