Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Boerenkoolslaatje met quinoa, druiven en kip

Ingrediënten

  • 1 builtje Bosto 3 kleuren Quinoa
  • 250 g boerenkool fijngesneden
  • 1 el olijfolie
  • 2 gare kipfilets
  • 1 tros witte druiven
  • ½ rode ui
  • 100 ml citroensap
  • 150 ml olijfolie extra vergine
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing
  • 2 teentjes look fijngesnipperd
  • Peper en zout

Bereiding

  • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking in licht gezouten water. Laat wat afkoelen.
  • Meng de boerenkool met de olijfolie, peper en zout. Laat 15 minuutjes staan tot de boerenkool wat zachter wordt.
  • Snij de druiven in twee, de kip in blokjes, en de ui in halvemaantjes. Doe alles bij de salade en meng goed.
  • Doe het citroensap, de 150 ml olijfolie, mosterd, honing en look in een kommetje en klop tot een vinaigrette. Kruid met peper en zout. Giet over de salade en serveer meteen.

Producten uit dit recept

Quinoa wit
Bereidingstijd: 10'
Bio Quinoa
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!