« Terug naar overzicht

Baby ananas, gegrilde gamba’s en gepofte paella rijst

  Bereidingstijd : 60 minuten + in de oven: 360 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 125 g Bosto Paella Arroz
  • 250 ml visbouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl gerookt paprika poeder
  • 8 draadjes saffraan
  • 1/2 bosje krulpeterselie
  • 12 gamba’s
  • 1 klontje geklaarde boter
  • 2 baby ananassen
  • Peper en zout
  • Rijst- of arachideolie
  • Olijfolie
  • Enkele takjes koriander

Bereiding

  • Breng de visbouillon met de knoflook, het gerookt paprikapoeder en de saffraan aan de kook. Haal van het vuur, dek af met plasticfolie en laat een half uur infuseren.
  • Zeef de visbouillon.
  • Verhit een beetje olie in een wok.
  • Voeg 60 g paella rijst toe en laat al roerend bakken totdat de korrels glazig worden.
  • Overgiet met de gezeefde bouillon en laat op een zacht vuurtje koken gedurende 15 min tot alle vloeistof opgeslorpt is.
  • Verspreid de rijst over een siliconen matje en droog gedurende 6 u in een voedseldroger of oven bij 60° C.
  • Verwarm de rijst- of arachideolie tot 200°C.
  • Laat ongeveer een eetlepel rijst per keer in de olie glijden.
  • De rijst zal direct poffen. Schep de gepofte rijst direct uit de olie en laat goed uitlekken op keukenpapier.
  • Voor de peterselieolie: voeg het halve bosje krulpeterselie, het teentje look, de olijfolie, peper en zout samen in een blender en laat ze cutteren.
  • Pel de gamba’s, maar laat de kop eraan. Verwijder het darmkanaal en kruid met peper en zout.
  • Gril de gamba’s in een gloeiend hete grillpan met een klontje geklaarde boter gedurende een paar minuten aan beide zijden. Besprenkel ze met de peterselieolie.
  • Snijd de baby ananassen middendoor en haal er de harde kern uit.
  • Maak insnijdingen in het vruchtvlees zodat dat makkelijk loskomt.
  • Strooi er een flinke portie gepofte paella rijst over en schik 3 gamba’s op elke baby ananas.
  • Werk af met takjes koriander.

 

Een recept voor Bosto door blogster Hap en Tap