« Terug naar overzicht

Avocadokrokodil

  Bereidingstijd : 10 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Bosto chips (verkrijgbaar in de smaken paprika, cheese, BBQ en pizza)
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 wortel
  • 1 plakje komkommer
  • 1 zwarte olijf
  • 1 limoen
  • een paar kerstomaatjes
  • 1 rode chilipeper
  • koriander of munt
  • peper en zout

Bereiding

  • Snijd de avocado doormidden. Ontpit en lepel het vruchtvlees uit. Doe dit in een kommetje of maatbeker met sap van de limoen. Bewaar 1 uitgelepelde helft van de avocado.
  • Kruid met peper en zout. Prak het met een vork of mix het fijn met een mixer. Lepel terug in je lege avocadoschil.
  • Snij een stukje wortel in halve maantjes. Halveer het komkommerplakje en de olijf. Vorm hiermee oogjes. Tover de halve gevulde avocado nu om tot een krokodil. Serveer met chips.
  • Tip 1: meng er wat in blokjes gesneden kerstomaatjes, fijngehakte munt en koriander en een fijngehakt chilipepertje onder en je hebt een lekkere guacamole.
  • Tip 2: “ja maar en de rest van die wortel en komkommer?” Die snij je toch gewoon in balkjes en serveert die mee met de rest?


Een recept voor Bosto door bloggers Vaderklap.