« Terug naar overzicht

Auberginetoast met groene asperges, gepocheerd eitje en Bosto Brown 1,5 minute

  Bereidingstijd : minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Bosto Brown 1,5 minute400 g
  • aubergine1
  • groene asperges12
  • balsamico
  • verse eieren2
  • parmezaanse kaasschilfers
  • serranoham4 plakken
  • verse munt
  • witte wijnazijnfikse scheut
  • olijfolie (extra vergine)
  • peper en zout

Bereiding

  • Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm. Leg de plakken in een vergiet en besprenkel met grof zeezout. Laat een halfuurtje staan en verwijder het zout.
  • Besprenkel de aubergineschijven met olijfolie, kruid met peper en zout.
  • Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden, tot ze begint te roken. Gril deaubergineschijven.
  • Snijd het houterige gedeelte van de groene asperges. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze tot ze knapperig maar gaar zijn. Doe er wat balsamico over.
  • Zet een pot met veel water op het vuur en breng tot aan het kookpunt. Breek een ei in een kom.
  • Doe wat azijn in het water en roer erin met een houten lepel. Giet zachtjes het verse ei in het water. Doe hetzelfde met het tweede ei. Kook 3 minuten en schep de gepocheerde eitjes voorzichtig uit het water.
  • Serveer de plakken gegrilde aubergine met de asperges en het ei. Werk af met de ham, parmezaan, munt, olijfolie, peper en zout.

Heerlijk met Bosto Brown 1,5 minute.