« Terug naar overzicht

Arroz con pollo

  Bereidingstijd : 45 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Bosto Brown Rice
  • 600g kipfilet
  • paprikapoeder
  • 6 eetlepels olie
  • 2 groene paprika’s
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 snuifje saffraan
  • enkele verse peterselie takjes

Bereiding

  • Snijd de kip in blokjes , kruid met paprikapoeder en bak in 3 eetlepels olie goudgeel.
  • Houd de kip apart.
  • Verhit de rest van de olie en roerbak er de in stukken gesneden paprika’s en gepelde en versnipperde ui en look bij.
  • Roerbak er de rijst bij gedurende 3 minuten en giet er dan de bouillon, de witte wijn en de saffraan bij.
  • Dek af en laat 20 minuten met een deksel op de pan garen.
  • Voeg er de kip bij en laat alles goed samen warm worden
  • Strooi er de gehakte peterselie over net voor het opdienen


Tip
Vervang de kip door stukjes vast kokende vis .