« Terug naar overzicht

Arroz con polo uit Venezuela

  Bereidingstijd : 60 minuten

Ingrediënten voor 5 personen:

  • Bosto Snelkookrijst of Original400 g
  • kleine trostomaten in stukken gesneden8
  • gesnipperde ui1
  • rode paprika’s in stukken gesneden2
  • dunne prei in ringen gesneden 1
  • teentje knoflook1
  • droge witte wijn 125 ml
  • kippenbouillon500 ml
  • biologische kip in stukken gesneden1
  • olijfolie3 eetlepels
  • rozijnen 50 g
  • gehalveerde zwarte olijven zonder pit12
  • kappertjes2 eetlepels

Bereiding

  • Doe de tomaten, ui, paprika, prei, knoflook, wijn en een 125 ml bouillon in de blender en meng alles tot een gladde saus. Voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
  • Leg de stukken kip in een lage braadpan en schenk de saus erover. Breng het geheel op zacht vuur aan de kook en stoof de kip in 30 minuten zachtjes gaar.
  • Verwarm de olijfolie in een hapjespan en roer de rijst erdoor. Bak de rijst 2-3 minuten.
  • Neem de stukken kip uit de saus en leg ze op een bord. Roer de resterende bouillon door de saus en roer er vervolgens de gebakken rijst, rozijnen, olijven en kappertjes door.
  • Leg de stukken kip in de rijst en bak het gerecht afgedekt nog 20 minuten zachtjes gaar.
  • Serveer met een groene salade.

Tip

Laat de kip door de slager in stukken snijden of koop kippenbouten.