Scoor elke week met een gerecht op maat

7 groenten tajine met couscous

Bereidingstijd: 80 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kookbuiltjes (300g) Bosto parelcouscous
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes look, fijngehakt
  • 2 el tomatenconcentraat
  • 1 el harissa*
  • 1 1/2 tl ras-el-hanout¨¨ of couscous specerijenmengeling
  • 1 kaneelstokje
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ liter groentenbouillon
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 courgettes
  • 4 wortelen (vrij groot)
  • 4 raapjes
  • 1 rode paprika
  • 1 blik kikkererwten
  • 50 g sultanarozijnen
  • 8 gedroogde abrikozen
  • 1 bosje koriander
  • 1 klont boter

Meer weten

Gegrilde sardines met munt couscous

Bereidingstijd: 80 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 3 kookbuiltjes (225g) Bosto parelcouscous
  • 6 sardines (3 per persoon, schoongemaakt)
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el verse munt, fijngehakt
  • 2 el verse koriander, fijngehakt
  • 50 g rucola
  • 25 g echte boter
  • 2 citroenen
  • 1 el harissa* of gerookt paprikapoeder
  • 2 el amandelschilfers
  • 3 el gemengde rozijntjes

Meer weten

Kruidige gegrilde groenten met yoghurtsaus en bulgur

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 kookbuiltjes (150g) Bosto Bulgur
  • 2 kleine aubergines
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 2 tl harissa*
  • 1 citroen
  • 1 bosje munt
  • 1 klein bosje koriander (of platte peterselie)
  • 2 teentjes look
  • 200 g Turkse yoghurt**
  • Peper en zout

Meer weten

Kabeljauw met gestoomde venkel en bruine rijst

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 potjes Bosto bruine rijst voor in de microgolf
  • 4 kabeljauwfilets
  • ½ tl paprika
  • 2 kleine venkelbollen
  • 12 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 6 teentjes look, in plakjes
  • 150 ml kippenbouillon
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
  • 2 el platte peterselie

Meer weten

Gevulde kipfilets met saffraanrijst

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 34 personen:

  • 3 potjes (600 g) Bosto Yellow rice voor in de microgolf
  • 4 halve kipfilets
  • 150 g ricotta kaas
  • 200 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 1 ei
  • 1 tl mosterd
  • 50 g parmezaan
  • Muskaatnoot
  • 2 + 1 teentjes look fijngehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 blik kerstomaatjes in sap
  • 2 tl oregano
  • 50 g zongedroogde tomaatjes in olie
  • 2 + 1 el olijfolie
  • Peper en zout

Meer weten

Gevulde paprika’s met varkensgehakt, bulgur en yoghurtsausje

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 75 g Bosto bulgur
  • 2 gele en 2 rode paprika’s
  • 200 ml groentebouillon
  • 350 g varkensgehakt
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprika
  • 1 teentje look (geplet)
  • 3 el fijngehakte platte peterselie
  • 200 g Turkse yoghurt (Griekse gaat ook)
  • 1 teentje look (uitgeperst)
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 snuf cayennepeper
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Meer weten

Bulgursalade met limoen, erwtjes, munt en geitenkaas

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 zakjes 75 g Bosto bulgur
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 erwtjes
  • 2 handjes verse muntblaadjes
  • 200 g radijsjes
  • 50 g pistachenootjes
  • 150 g geitenkaas (of 250 g kip)
  • 4 el koolzaadolie of olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • Peper en zout

Meer weten

Citrussalade met Bosto Quinoa voor in de microgolf en gebakken feta

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 potje van 200 gr Bosto Quinoa 3 kleuren voor in de microgolf
  • 1 sinaasappel
  • 1 pompelmoes (roze of geel)
  • 1 citroen
  • 1 flinke bussel waterkers
  • 200 g feta
  • 1/2 tl roze peperkorrels
  • 1/2 tl Provençaalse kruiden
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Meer weten

Quinoasalade met walnoten, appel en geitenkaas

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 potje van 200 gr Bosto Quinoa wit of Quinoa 3 kleuren voor in de microgolf
  • 100 ml olijfolie extra vergine
  • 1 el citroensap (vers)
  • 1 el appelazijn
  • 1 el esdoornsiroop (maple sirup)
  • 1 tl graanmosterd
  • 1 teentje look
  • 2 volle handen babyspinazie
  • 1 grote knapperige appel
  • 50 g gedroogde veenbessen
  • 150 g verbrokkelde geitenkaas
  • 50 g walnoten
  • Peper en zout

Meer weten

Bosto Yellow rice voor in de microgolf met zalm en ananassalsa

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 potje van 200 gr Bosto Yellow rice voor in de microgolf per persoon
  • 1 moot (150-200 g) zalm per persoon
  • 1 verse ananas
  • 1 rode ui
  • ½ bussel verse munt + eventueel Thaise basilicum
  • 2 limoenen (sap)
  • 1 Spaanse peper
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Meer weten