Scoor elke week met een gerecht op maat

Risotto met salie, parmezaan, pompoenroomsaus, geroosterde pompoen en champignons

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g Risotto Arborio van Bosto
  • ½ butternut pompoen
  • 100 g boter
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 blaadjes salie (en nog een paar voor de afwerking)
  • 1 glas witte wijn
  • 2 l groentebouillon
  • 100 g Parmezaanse kaas (en wat extra voor te serveren)
  • Een groot handvol hazelnoten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout

Meer weten

Gevulde herfstcourgette met Basmati rijst

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 2 zakjes Bosto snelkookrijst
  • 1 pakje zongedroogde tomaten
  • 500 g gehakt
  • Een beetje fetakaas
  • Basilicum
  • Geraspte kaas

Meer weten

Paellakroketjes met een dipsaus

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gr Bosto Paella Arroz
  • 1 teentje look (geperst)
  • 1 paprika (in blokjes)
  • 2 tomaten (in blokjes)
  • 300 gr diepvrieserwtjes
  • 1 ui (fijngesnipperd)
  • 600 ml kippenbouillon
  • 10-tal saffraandraadjes
  • Olijfolie
  • Voor de kroketjes:
  • 100 gr bloem
  • 2 eiwitten
  • 6 el panko
  • Tip:
  • Kip, inktvis, mosselen of gamba’s kunnen een leuke toevoeging zijn

Meer weten

Dessertrijst om met gouden lepels van te smullen

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 60 g dessertrijst van Bosto
  • 25 g boter
  • 75 g suiker
  • 1 vanillestok
  • 3 dl melk
  • 2 eierdooiers
  • 1,5 dl room
  • 2 blaadjes gelatine
  • Voor de bodem
  • 100 g melkchocolade
  • 40 g rijstcrispies
  • Extra:
  • 6 ringen van 6 cm diameter

Meer weten

Risotto met kastanje, worst en spinazie

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g Risotto Arborio van Bosto
  • 200 g kippenworst
  • 100 ml witte wijn
  • 1l kippenbouillon
  • 250g verse spinazie
  • 1 sjalot
  • 70-80 g gekookte kastanjes (voorgekookt in de winkel te vinden)
  • 60 g parmezaan, geraspt
  • 2 el mascarpone
  • verse peterselie
  • peper, zout, olijfolie

Meer weten

Pompoenrisotto met spek en geitenkaas

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 gr Bosto risottorijst
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 tl salie (gedroogd)
  • 500 gr pompoen (geschild)
  • 800 ml bouillon (kip of groente)
  • 16 dunne sneetjes spek
  • 2 el mascarpone of ricotta
  • 20 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 4 plakjes geitenkaas (met of zonder korst)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Meer weten

Thaise gele curry

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 125 g Bosto Thaise Jasmijnrijst (1 zakje)
  • 300 g kippenreepjes
  • Currypasta
  • 250 g wokgroenten
  • 1 puntpaprika
  • 300 ml room
  • 50 g kokoscreme (1 zakje)

Meer weten

Salade van quinoa met boontjes, erwtjes, perzik en parmezaan

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 potje Bosto Quinoa (mengeling)
  •  400 gr sperziebonen
  •  1 blikje erwtjes
  •  2 rijpe perziken
  •  5 eetlepels soyasaus
  •  3 eetlepels pompoenpitten
  •  Parmezaan, peper en Himalaya zout

Meer weten

Paella met geitenkaas en groenten

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500gr Bosto Paella Arroz
  • 830 ml water met groentebouillon
  • 3-4 tomaten, zonder klokhuis en dik gesneden
  • 3-4 grote handenvol spinazie
  • 1 rode paprika, gehakt
  • klein blikje artisjokharten
  • zout en peper
  • 60 ml extra vergine olijfolie
  • 1 middelgrote ui
  • 5 grote tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 volle theelepels gerookte paprika
  • 55 gr geitenkaas
  • sap van 1 citroen

Meer weten

Risotto met tomaat en basilicum

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr Bosto Risotto Arborio
  • 1,4 l water met groentebouillon
  • 240 gr tomatenpuree
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 60 ml olijfolie
  • 1 gele ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 280 gr verse kerstomaatjes
  • 75 gr dun gesneden verse basilicumbladeren
  • zout 

Meer weten