Scoor elke week met een gerecht op maat

7-minuten lunch in een bowl

Bereidingstijd: 7 minuten

Ingrediënten voor 1 personen:

  • 1 cup (200g) Bosto Coriander & Ginger rijst voor in de microgolf
  • 1/2 avocado
  • 1 ei
  • zout en peper
  • verse kruiden

Meer weten

Bulgursalade met geitenkaas en verse pesto

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 kookbuiltje Bosto Bulgur
  • 100 g rucola
  • 4 tl cashew noten
  • 1 groot stuk geitenkaas (niet de verse geitenkaas, maar met zachte korst)
  • 20 halfgedroogde (kers)tomaten (gedroogde tomaten kan ook, de halfgedroogde zijn zachter om te eten)
  • 20 olijven (zwart en groen)
  • 100 g gegrilde rode paprika
  • 2 tl honing
  • 1 el verse tijm
  • 75 g basilicumblaadjes
  • 60 g pijnboompitten
  • 50 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl citroensap
  • zout en peper

Meer weten

Bulgursalade met venkel, kerstomaatjes en worst

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 kookbuiltje Bosto Bulgur
  • 2 venkelknollen, gekuist
  • 15-tal kerstomaatjes, gewassen
  • 4 dunne worstjes
  • Olijfolie, peper, zout
  • Verse bieslook

Meer weten

Bulgursalade met kikkererwten en granaatappel

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kookbuiltje Bosto Bulgur
  • 2 stengels lente-ui
  • grote handvol amandelen
  • enkele stengels verse munt
  • 1 blik kikkererwten (250g)
  • pitjes van 1/2 granaatappel
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • peper en zout

Meer weten

Frisse curry met kokosrijst

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 cup (200g) Bosto Coconut & Lemongrass rijst voor in de microgolf
  • 20 scampi’s, ontdooid en gepeld (vergeet het darmkanaal niet te verwijderen)
  • komijn
  • paprikapoeder
  • tijm
  • currypoeder
  • peper
  • 1 el rode currypasta
  • 1 tl bruine suiker
  • 500 ml groentenbouillon
  • 2 cm verse gember, fijngesneden
  • 1/2 rode peper, fijngesneden
  • 2 el vissaus
  • 1 blik kokosroom
  • 10 champignons, in 4 gesneden
  • 1/2 paksoi, grof gesneden
  • 1 limoen

Meer weten

Hapje met guacamole en scampi

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto pizza chips (minstens 12 stuks) of bijvoorbeeld tortillachips
  • 2 avocado’s
  • Sap van 1 limoen
  • Enkele takjes verse koriander, naar smaak
  • 1/3 tl komijn
  • 12 gepelde scampi*
  • ½ tl paprikapoeder (of gerookt paprikapoeder voor de liefhebbers)
  • ½ tl komijn
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • (Eventueel: chilipeper)

Meer weten

Overnight bulgur ontbijt met banaan en kurkuma

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 kookbuiltje Bosto Bulgur
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 banaan
  • 200 ml melk (kan je naar smaak vervangen door amandelmelk, rijstmelk, …)
  • Optioneel voor zoetebekken: 1 tl honing of agave siroop
  • 125 g yoghurt
  • Vers seizoensfruit
  • Noten, pompoenzaad, granola,… naar wens

Meer weten

Avocadokrokodil

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Bosto chips (verkrijgbaar in de smaken paprika, cheese, BBQ en pizza)
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 wortel
  • 1 plakje komkommer
  • 1 zwarte olijf
  • 1 limoen
  • een paar kerstomaatjes
  • 1 rode chilipeper
  • koriander of munt
  • peper en zout

Meer weten

Bosto chips met verse ricotta-pestodip

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Bosto chips (verkrijgbaar in de smaken paprika, cheese, BBQ en pizza)
  • 100g ricotta
  • 2 el hazelnoten
  • 25g verse basilicum
  • 20g verse munt
  • 1 teen look
  • 150ml olijfolie
  • peper en zout

Meer weten

Snelle sesam miso kip met nog snellere rijst

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 cup (200g) Bosto Wilde Rijst voor in de microgolf (of andere rijst naar keuze)
  • 1 kipfilet in stukjes gesneden
  • 1 aubergine, gewassen en in blokjes gesneden
  • 1 zoete witte ui, versnipperd
  • 1 takje platte peterselie
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 el sojasaus
  • 2 el witte miso (of zoete miso)
  • 80 ml Mirin (dit is Japanse kookwijn)
  • 2 tl geroosterde sesamolie + 1 el sesamolie om in te bakken
  • 1 rood of geel pepertje

Meer weten