Scoor elke week met een gerecht op maat

Italiaanse rijstschotel uit de oven met balletjes en mozzarella

Bereidingstijd: 30 minuten oventijd + 10 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g Bosto Snelkookrijst
  • 4 eetlepels olie
  • 400 g Italiaanse wokgroenten (zak)
  • 250 g verse soepballetjes (schaal)
  • 2 blikken tomatenblokjes (400 g)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano of Italiaanse kruiden
  • 100 g geraspte mozzarellakaas (zakje)
  • Extra nodig: vuurvaste pan met deksel of ovenschaal + aluminiumfolie om af te dekken
  • 4 eetlepels (curry)ketchup optioneel
  • 1 komkommer, in plakjes optioneel

Meer weten

Gemarineerde kipsaté en groentesnackpotjes met pindadip

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g Bosto Brown
  • 2 eetlepels olie
  • 400 g gemarineerde kipsatéblokjes (schaal)
  • 175 g satésaus
  • 8 wortelen, geschild en in reepjes
  • 1 komkommer, in reepjes
  • 2 paprika’s (rood + geel), in reepjes
  • 4 eetlepels gebakken uitjes optioneel
  • 8 eetlepels atjar optioneel

Meer weten

Chinese groenterijst met varkensreepjes en babi pangangsaus

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g Bosto Snelkookrijst
  • 2 eetlepels olie
  • 400 g Chinese wokgroenten (1 zak)
  • 400 g magere varkensreepjes
  • 1 zakje babi pangangmix (43 g)
  • 1 komkommer optioneel
  • 1 winterwortel, geschild optioneel
  • Extra nodig: spiraalsnijder of kaasschaaf optioneel

Meer weten

Mexicaanse burritobowl met Bosto Snelkookrijst

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g Bosto Snelkookrijst
  • 4 eetlepels olie
  • 250 g uien
  • 2 puntpaprika’s, in stukken gesneden
  • 160 g bonenmix naar keuze: (mais, rode kidney, black eyed bonen,…)
  • 2 eetlepels burrito kruidenmix
  • 200 g ijsbergsla met tuinkruiden
  • 125 g guacamole optioneel
  • 1 limoen, in partjes optioneel

Meer weten

Bosto Quinoa & Bulgur met roergebakken paddenstoelen, suikererwten en gremolata

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 builtjes Bosto Quinoa & Bulgur
  • 400 g paddenstoelenmix
  • 4 eetlepels olie
  • 200 g suikererwten
  • 10 g verse peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 150 g jonge spinazie
  • 175 g gerookte kipfiletreepjes optioneel

Meer weten

Poké bowl met gerookte zalmsnippers, sojaboontjes en avocado

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 builtjes Bosto Quinoa & Bulgur
  • 1 bosje radijs
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 2 - 3 eetlepels sesamolie
  • 150 g wortels in julienne gesneden
  • 175 g sojabonen
  • 250 g warm gerookte zalmfilet
  • 8 eetlepels wasabimayonaise
  • 2 eetlepels (zwarte) sesamzaadjes
  • 2 eetlepels sojasaus optioneel

Meer weten

Oosterse currymosselen en Bosto Parelcouscous

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 pak Bosto Parelcouscous kookbuiltjes (300 g)
  • 2 eetlepels olie
  • 5 bosuien, fijngesneden
  • 8 wortels, in dunne plakjes
  • 3 stengels bleekselder, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 2 kg mosselen, gespoeld (verwijder kapotte en dichte mosselen)
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 takjes koriander, fijngesneden optioneel

Meer weten

Bosto Brown Rice voor in de microgolf met paddenstoelen en spinazie

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 g Bosto Brown Rice voor in de microgolf
  • 1 ui, in partjes
  • 2 eetlepels olie
  • 200 g paddenstoelenmix, grof gesneden
  • ½ eetlepel verse tijm
  • 1 eetlepel verse oregano
  • 125 g verse roomkaas met knoflook & kruiden
  • 200 g spinazie
  • 25 g bruine amandelen, grof gehakt
  • blauwschimmelkaas optioneel

Meer weten

Vegetarische kipstukjes met sperziebonen en pittige tomatensaus

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g Bosto Quinoa 3 kleuren
  • 4 eetlepels olie
  • 400 g sperzieboontjes, gehalveerd
  • 1 (gele) paprika, in lange repen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 500 g cocktailtomaten, in stukjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 320 g vegetarische kipstukjes

Meer weten

Pistacheköfte met bulgur en aubergine

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g Bosto Bulgur
  • 1 grote, dikke aubergine, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 g pistachenootjes, gepeld en grof gehakt
  • 400 g rundergehakt
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 3 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 3 eetlepels olie
  • 250 g cherrytomaatjes
  • granaatappelpitjes optioneel
  • feta optioneel

Meer weten