Scoor elke week met een gerecht op maat

Risotto met erwtjes en zalm

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300g Bosto Risotto Arborio
  • 150g erwtjes (vers of diepvries)
  • 2 sjalotten
  • 600ml bouillon (kip of groente)
  • 1 teentje look
  • 100g spinazie
  • 40g Parmezaanse kaas
  • 1 citroen
  • 2el ricotta
  • 4 zalmfilets
  • Peper en zout
  • Olijfolie/margarine/boter

Meer weten

Baby ananas, gegrilde gamba’s en gepofte paella rijst

Bereidingstijd: 60 minuten + in de oven: 360 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 125 g Bosto Paella Arroz
  • 250 ml visbouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ tl gerookt paprika poeder
  • 8 draadjes saffraan
  • 1/2 bosje krulpeterselie
  • 12 gamba’s
  • 1 klontje geklaarde boter
  • 2 baby ananassen
  • Peper en zout
  • Rijst- of arachideolie
  • Olijfolie
  • Enkele takjes koriander

Meer weten

Bruine rijst met worteltjes en tahinsaus

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 zakje Bosto Brown Rice + spelt + quinoa
  • 120g linzen
  • 4 eetlepels tahin
  • 1 eetlepel (vers) citroensap
  • 1 theelepel versgeraspte gember
  • 8 biologische wortelen
  • 1 eetlepel zaatar
  • 1/2 ui
  • 1 teentje look
  • 3 jonge uien
  • Een handvol raketsla
  • De pitten van een halve granaatappel
  • 80g fetakaas
  • Olijfolie, peper & zout

Meer weten

Kippenballetjes met rijst-quinoamengeling en een pittig sesamsausje

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 zakje Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa
  • 400 g kippengehakt
  • 1 ei
  • 2 sjalotjes
  • bieslook
  • peper en zout
  • kokosolie
  • 1 grote rode paprika (optioneel)
  • 5 el sesamzaadjes
  • 3 el sojasaus
  • 3 el agave honing
  • 1 tl chilipoeder

Meer weten

Bosto rijstsalade

Bereidingstijd: 90 minuten

Ingrediënten voor 5 personen:

  • 2 zakjes Bosto snelkookrijst
  • 250g groene bonen. Koop ze zo vers mogelijk, omwille van hun mooie kleur en knapperigheid.
  • Olijven (groene of zwarte, naar keuze)
  • Een blik tonijn (400g). Liever geen tonijn? Kies dan voor ham: minstens even lekker!
  • 2 eieren
  • Een handvol veldsla
  • Mayonaise, peper & zout, olijfolie en azijn

Meer weten

Rijstschotel met broccoli en runderreepjes

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 125 g Bosto Thai (1 zakje)
  • 300 g dunne lende (of biefstuk naar keuze)
  • 1 el + 1 tl maïszetmeel (bindmiddel)
  • 1 broccoli, in kleine roosjes
  • 150 ml runderbouillon
  • 1/2 rode peper
  • 3 cm verse gember
  • 80 ml (lichte) sojasaus
  • 1 tl oestersaus
  • 1 el vissaus
  • 60 g bruine suiker
  • verse peterselie
  • sesamzaadjes
  • peper, zout, arachideolie

Meer weten

Indiase boterkip

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr Bosto Basmati
  • 1 grote ui
  • 2 à 3 teentjes look
  • 50 g boter
  • 2 grote kipfilets, in blokjes
  • 1 el garam masala
  • ½ el kurkuma
  • ½ kl komijn
  • ½ kl gemberpoeder
  • 1 snuifje chilipoeder (of meer naar smaak)
  • 500 ml passata
  • 200 ml room of yoghurt
  • 4 naanbroodjes
  • koriander

Meer weten

Pokébowl met kip, teriyakisaus en mango

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 zakje Bosto Thaï Jasmin Rice 125g
  • 2 kipfilets
  • 1 mango
  • 100 g tuinbonen (of erwtjes)
  • 1 handvol preischeutjes
  • 2 lente-uitjes fijngehakt
  • 10 radijsjes in schijfjes
  • Verse munt
  • Verse koriander of basilicum
  • Voor de teriyaki* :
  • 3 el sojasaus
  • 3 el mirin (of sherry)
  • 3 el rijstazijn (of gewone)
  • 2 el bruine suiker
  • 1 teentje look, zeer fijngehakt

Meer weten

Ovenschotel met gehakt, bulgur en zoete aardappel

Bereidingstijd: 80 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 zakje Bosto Bulgur 75g
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 750 g zoete aardappel (geschild)
  • 500 g (kippen-) gehakt
  • 2 pastinaken
  • 300 g jonge spinazie
  • 1 klont boter
  • 1 + 1 el olijfolie
  • Peper, zout
  • ½ tl gemberpoeder
  • 2 el paneermeel

Meer weten

Barbecuesalade met wilde rijst en limoen-dilledressing

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 zakjes van 125g Bosto Wild
  • 100 g diepvrieserwtjes
  • 10 zwarte olijven
  • 100 g granaatappelpitjes
  • 200 g groene asperges
  • 1 courgette
  • 1 pak feta
  • Verse dille
  • Verse munt
  • 2 limoenen (sap)
  • 2 + 4 el olijfolie
  • 1 mespuntje mosterd
  • Peper en zout

Meer weten