« Terug naar overzicht

Rijst en granen bereiden

Hoe je rijst en granen klaarmaakt, kan sterk verschillen. Het hangt voor een groot stuk af van de verpakking: los, in builtjes of in een microgolfverpakking. Zo ga je efficiënt te werk!

Rijst en granen in builtjes

Zo doe je dat

Voor 2 personen

*Dompel het builtje in een flinke hoeveelheid kokend water. Voeg zout toe, als je dat wilt. Sluit de pot met een deksel en laat de rijst of granen koken op een zacht vuur, volgens de kooktijd op de verpakking.

*Haal het builtje met een vork uit de pot en laat het uitlekken.

*Open het builtje en maak de rijst of granen luchtig met een vork.

Losse rijst of losse quinoa

Zo doe je dat

Voor 2 personen

*Spoel de rijst of quinoa.

*Meng de rijst of quinoa met water in een kleine pot en breng al roerend aan de kook. (per 100 g quinoa 150 ml water)

*Kook zoals aangegeven op de verpakking.

*Neem de pot van het vuur en laat de rijst of quinoa afgedekt nog even doorgaren. Schep voor serveren nog even om.

Microgolfrijst

Heb je geen tijd of geen zin om te koken? Kies voor microgolfrijst. Basmati, bruine rijst of liever bruine rijst met quinoa? Je maakt het supermakkelijk klaar, in je microgolfoven! En ‘t is net zo lekker als gekookte rijst.

Zo doe je dat

* Open de folie van de verpakking een stukje

* Zet het potje 1,5 minuten in de microgolfoven op 90 seconden.

* Haal de rijst of granen uit het potje en maak luchtig met een vork.