« Terug naar overzicht

Eet je ook graag lekker gevarieerd? Reken gerust op Bosto. Je vindt altijd wel een product op jouw lijf geschreven! Voor al die momenten dat je véél tijd hebt… of wat minder. Kies uit ons grote en gezonde assortiment rijst- en granenproducten. Trakteer jezelf op dessertrijst, smul van een rijstwafel tussendoor of bereid een maaltijd in 1-2-3 met onze microgolfrijst. #BetterMe #Bosto

Quinoa, het gouden gewas

Wij kennen quinoa nog maar een paar jaar. Maar in de Andes verbouwen ze het al sinds 5000 jaar voor onze jaartelling. Omdat het zo gezond is, was het lange tijd zelfs de enige voedingsbron van de lokale bevolking. Zij noemden het hun ‘gouden gewas’. En terecht, want quinoa is niet alleen heel voedzaam, maar ook heel sterk. Het groeit tot wel 3 meter hoog en is bestand tegen vorst en felle zon.

Waar komt onze quinoa eigenlijk vandaan?

Quinoa werd op korte tijd heel populair. Goed nieuws dus voor de boeren in Zuid-Amerika, want zij zagen hun omzet serieus stijgen. De keerzijde van de medaille? Schaarste en hoge prijzen door de grote vraag.

Gelukkig experimenteren ook boeren in Europa met quinoa. Dat maakt het gewas meteen ook een stuk duurzamer. Wat is de rol van Bosto? We kopen de quinoa in voor een eerlijke prijs en verpakken die zodat jij alleen nog maar moet kiezen in de supermarkt of je rijst of granen wilt eten.