« Terug naar overzicht

Voor rijst op je bord belandt, gaan wij er mee aan de slag! Want onbewerkte rijst is niet eetbaar en heeft een houtachtig vliesje: het kaf. In een speciale rijstmolen verwijderen we daarom dat vlies. Zo scheiden we dus – letterlijk – het kaf van het koren.

Daarna is het tijd voor de zeef! We willen natuurlijk vermijden dat er steentjes of takjes in de rijst achterblijven. Om helemaal zeker te zijn dat de rijst zuiver is, controleren we de rijst met een magneet. Wat blijft er over: heerlijk gezonde zilvervliesrijst, of bruine rijst.

Om witte rijst te worden, maakt de bruine rijst nog 1 extra halte: richting slijpafdeling. Hier wordt de rijst eerst geslepen en daarna gepolijst zodat het zilvervliesje verdwijnt en de korrels minder kleven. Het resultaat: een lichte rijst met milde smaak.

Na de verwerking krijgen alle rijstsoorten hun eigen verpakking en worden ze verdeeld via groothandelaars.

Waarom onze rijst en granen 100% natuurlijk zijn.

We gebruiken geen genetisch gemodificeerde zaden. Meer nog: de genetisch gemanipuleerde variant van onze rijst en granen mag je in Europa helemaal niet importeren of verbouwen.

We houden ons strikt aan deze wetgeving: we kopen enkel in bij leveranciers die de natuurlijke oorsprong van hun zaden garanderen. Bovendien laten we onze rijst en granen regelmatig testen bij een gespecialiseerd labo. We volgen ook speciale procedures om kruiscontaminatie te voorkomen bij opslag en transport.