Over Bosto

Rijst en granen van bij ons

Bosto is een Belgisch merk. Al 70 jaar de lekkerste en nog altijd bruisend van energie. We eten goed en voelen ons nog beter. En dat gevoel willen we jou ook schenken. Reken dus gerust op Bosto voor jouw gezonde portie rijst én granen. #BetterMe #Bosto

70 jaar Bosto: van kookbuiltjes tot trendy oergranen

Je herinnert je Bosto misschien nog wel van uit je kindertijd? Echt zo’n vaste waarde in de keukenkast. Dit rasecht Belgisch merk bestaat dan ook al 70 jaar! En het begon allemaal… met de broertjes Boost. (Herken je hun familienaam in ‘Bosto’?) Ze lanceerden in 1947 de eerste rijst in builtjes met de slogan ‘rijst…
Meer weten

Terugroeping van Bosto Basmati kookbuiltje 500g (05/07/2017)

Terugroeping van Bosto Basmati kookbuiltje 500g (4 x 125g) met houdbaarheidsdatum 12/2019 en lotnummer 4546 05/07/2017 – Wij verzoeken consumenten, die een Bosto Basmati kookbuitje 500g 4x125g in hun bezit hebben met houdbaarheidsdatum 12/2019 en lotnummer 4546, deze niet langer te gebruiken, en de bovenzijde van de doos uit te knippen met houdbaarheidsdatum en lot…
Meer weten

Hoe wordt rijst verbouwd?

Rijst is een bijzonder gewas! Het houdt van warmte, vochtigheid én is bijna niet gevoelig voor parasieten. Perfect dus voor in tropische gebieden. Rijst is ook gek op modder. Daarom bouwen rijstboeren muurtjes rond hun velden die ervoor zorgen dat het gewas onder water kan worden gezet. Als je je afvroeg waar rijst wordt verbouwd:…
Meer weten

Waarom Bosto meer is dan rijst

Eet je ook graag lekker gevarieerd? Reken gerust op Bosto. Je vindt altijd wel een product op jouw lijf geschreven! Voor al die momenten dat je véél tijd hebt… of wat minder. Kies uit ons grote en gezonde assortiment rijst- en granenproducten. Trakteer jezelf op dessertrijst, smul van een rijstwafel tussendoor of bereid een maaltijd…
Meer weten

Elke korrel gekeurd

We zorgen ervoor dat élk korreltje op je bord van de beste kwaliteit is. En dat begint eigenlijk al bij de keuze van een betrouwbare leverancier: iemand die een goed product garandeert op lange termijn. Bovendien maken onze rijst en granen een grote reis vooraleer ze in de supermarkt belanden. We zorgen er dan ook…
Meer weten

Van veld tot verpakking

Voor rijst op je bord belandt, gaan wij er mee aan de slag! Want onbewerkte rijst is niet eetbaar en heeft een houtachtig vliesje: het kaf. In een speciale rijstmolen verwijderen we daarom dat vlies. Zo scheiden we dus – letterlijk – het kaf van het koren. Daarna is het tijd voor de zeef! We…
Meer weten

Rijst en granen bereiden

Hoe je rijst en granen klaarmaakt, kan sterk verschillen. Het hangt voor een groot stuk af van de verpakking: los, in builtjes of in een microgolfverpakking. Zo ga je efficiënt te werk! Rijst en granen in builtjes Zo doe je dat Voor 2 personen *Dompel het builtje in een flinke hoeveelheid kokend water. Voeg zout…
Meer weten