« Terug naar overzicht

Maak kennis met de nieuwe parelcouscous van Bosto

Couscous kende je vast al, maar de kans is groot dat parelcouscous nog niet (vaak) op je menu stond. Parelcouscous maakt elk gerecht net dat tikkeltje mooier en specialer en het is nog eens superlekker ook. Ontdek hier alles over dit bijzondere product.

Wat is parelcouscous 

Parelcouscous wordt ook wel ptitim, Israëlische couscous of Jeruzalemcouscous genoemd. Het is dan ook populair in Jordanië, Libanon, Palestina en Israël. Parelcouscous is gemaakt van grof gemalen gries van durumtarwe, net zoals gewone couscous trouwens.

Je herkent parelcouscous aan z’n ronde en dikke vorm, net als een parel. De smaak is zacht en vol. Qua structuur heeft het veel weg van pasta en dus kan je er al je klassieke pastagerechten mee maken. Maar parelcouscous is ook ideaal als alternatief voor aardappelen of rijst.

Verschil parelcouscous en couscous 

De woorden lijken zo hard op elkaar dat je zou denken dat ze praktisch hetzelfde zijn. Maar dat is niet helemaal waar. Parelcouscous is een stuk ronder en dikker dan couscous. Het sluit door de grootte en vorm meer aan bij pasta.

Hoe bereid je parelcouscous? 

Parelcouscous koken is heel eenvoudig. Voor 1 persoon neem je 1 kookbuiltje (= 75g). Dompel het zakje onder in een pot kokend water, voeg eventueel zout toe en laat 9 minuten koken op een zacht vuur. Na 9 minuten haal je het builtje uit het water, met een vork. Open het zakje en serveer de parelcouscous op een bord.

Smaaktip: maak je parelcouscous nog lekkerder door de parels eerst kort te bakken in de pan voor je ze kookt.

Laat je inspireren door deze recepten met parelcouscous 

Recept: 7 groenten tajine met couscous 

Recept: Gegrilde sardines met munt couscous

Conclusie 

Parelcouscous doet z’n naam eer aan. De ronde balletjes lijken echt op kleine parels en maken je maaltijd net dat tikkeltje specialer. En het beste van al: het is nog superlekker ook. Nog nooit parelcouscous geprobeerd? Tijd om daar verandering in te brengen! Je vindt Bosto Parelcouscous nu in je supermarkt, in de rayon van de granen.

Probeer Bosto Parelcouscous nu met korting

Krijg – € 1,00 korting!
Klik voor korting

BOS - Bons Couscous en bulgur