Blog: een pak gezonde inspiratie

Haal de zon in huis met paella!

Dit traditionele gerecht uit Valencia is het nationale symbool van de Spaanse keuken geworden. Ook bij ons is dit eenpansgerecht populair. Want met paella is het altijd een beetje vakantie. Ontdek snel hoe je de zon op je bord tovert. Hoe paella maken? Paella is slow food. Deze Spaanse klassieker vraagt geduld, want de ingrediënten…
Meer weten

7 tips om minder voedsel te verspillen

Ken je dit: rot fruit in de mand en beschimmelde restjes in de koelkast? Dan ben je zeker niet alleen. Elk jaar gaat ongeveer een derde van al het geproduceerde voedsel verloren. Het goede nieuws is dat jij daar zelf iets kan aan veranderen. Welk voedsel verspillen consumenten het meest? Eten dat dagelijks gebruikt wordt…
Meer weten

Waarom de Nutri-Score geleidelijk aan op alle Bosto-verpakkingen komt

Gezond eten, is belangrijk voor een goede gezondheid. Maar de voedingswaarde van producten is niet altijd even makkelijk te begrijpen. De Nutri-Score moet voor meer transparantie zorgen. Wil je meer inzicht in wat je eet? Wil je snel en makkelijk gezonde voedingskeuzes kunnen maken? Lees dan zeker verder en ontdek hoe dit voedingslabel jou kan…
Meer weten

Gebakken rijst op z’n best!

Rijst bakken is misschien niet iets wat je vaak doet, tenzij je in een Oosters land woont. In het Westen is onze eerste reflex om rijst enkel te koken. Nochtans kan je door rijst ook te bakken, je rijstmenu behoorlijk uitbreiden. Hou je van variatie en probeer je graag eens iets nieuws uit? Lees dan…
Meer weten

Welke saus past bij rijst?

Eigenlijk kan je alle mogelijke sauzen combineren met verschillende rijstvarianten. Zelfs bolognaisesaus past perfect bij rijst. Alleen denk je daar misschien niet aan en kies je bij rijst eerder voor klassieke sauzen. Daarom zetten we ze nog even voor je op een rijtje. Zo kan je regelmatig een ander sausje uitproberen en makkelijk variëren in je…
Meer weten

Risotto voor beginners

Durf je niet goed aan risotto beginnen, omdat het moeilijk lijkt? Of is jouw risotto al eens mislukt en heb je het opgegeven? Zonde, want dit Italiaanse gerecht is zo lekker! Eigenlijk is risotto maken best eenvoudig. Het vraagt alleen veel geduld, de juiste rijst en de juiste aanpak. Wedden dat je een risotto expert…
Meer weten

3 tips voor een gezond veggie/vegan eetpatroon

Vegetarisch en veganistisch eten wordt steeds populairder. Steeds meer mensen ruilen hun stuk vlees of vis in om gezondheidsredenen, uit zorg voor de planeet of voor het dierenwelzijn. Wil jij ook meer plantaardig eten? Met deze tips stel je een goed vegetarisch of vegan gerecht samen, zonder belangrijke voedingstoffen te verliezen of honger te lijden….
Meer weten

Waarom rijstwater goed is voor je haar

Je haar wassen met rijstwater is helemaal in. Het geheim van Aziatische vrouwen met prachtig lang, glanzend haar is ook bij ons aangespoeld. Al eeuwen gebruiken zij rijstwater om hun haar en huid te verzorgen. Benieuwd naar dit wondermiddel? Alvast een korte gebruiksaanwijzing.  Wat rijstwater doet  Aziatische vrouwen gieten rijstwater nooit weg, maar gebruiken dit…
Meer weten

Verbeter je seksleven met deze Valentijnsgerechten.

Doe jij mee met Valentijn en verwen jij je geliefde die dag extra? Dan hoort romantisch dineren daar zeker bij, want de liefde gaat ook door de maag. Wat eten we op Valentijn? Afrodisiaca!  Wist je dat bepaalde voeding, al sinds de oudheid, als liefdes- of lustopwekkend middel beschouwd wordt? Het Valentijnsdiner is dus het ideale moment…
Meer weten

3 wintergerechten tegen een winterdip

Last van winterblues? Dan ben je zeker niet de enige. Want koude dagen met weinig zonlicht maken een mens niet echt happy. Niet moeilijk dat je liever een winterslaap zou houden in een warm nestje. Maar gelukkig kan het ook anders. Ontdek snel hoe!   Bestrijd winterblues met de juiste voeding.  Wat je eet, beïnvloedt de aanmaak van gelukshormonen. Lekker gezond eten…
Meer weten