Blog: een pak gezonde inspiratie

Duurzaam eten, hoe doe je dat?

Iedereen is erover bezig: we moeten duurzamer leven. Minder met de auto rijden, minder elektriciteit verbruiken, slimmer omspringen met water, zo weinig mogelijk plastic gebruiken, … Noem maar op. Alles om het milieu een handje te helpen, toch? Maar hoe kan je die duurzaamheid ook in de keuken toepassen?   We zetten je graag op weg…
Meer weten

Minder food waste in 5 tips

Food waste: zonde van zoveel lekkers Heb jij er ooit bij stilgestaan hoeveel restjes je wekelijks weggooit? Een handjevol rijst, die ene paprika die je toch niet nodig had, een banaan die té bruin is geworden… Tja, wat moet je er anders mee doen?   Onderzoek wijst uit we gemakkelijk 15 kg per jaar aan voedselresten naar het restafval verbannen. En…
Meer weten

Pasta zónder tarwe?

Ontdek nu het nieuwe pasta-assortiment van Bosto, zonder tarwe! Onze producten zijn licht verteerbaar en héél lekker. Bovendien passen ze perfect binnen een gevarieerd, #BetterMe eetpatroon! Omdat onze nieuwe pasta geen tarwe bevat, is hij ook glutenvrij. Zo kan iedereen vanaf nu zorgeloos genieten van heerlijk lichte pastagerechten. Pasta zonder tarwe? Bosto bedacht een paar nieuwe concepten: pasta…
Meer weten

Valentijn? Verras je partner met parelcouscous!

‘De liefde van de man gaat door de maag’ en ‘diamonds are a girl’s best friend’. Deze twee uitspraken hoor je vaak rond Valentijn. Als we ze voor een romantisch diner in een gerechtje moeten verenigen, dan kiezen we resoluut voor een bordje met parelcouscous!   Parelcouscous: het pareltje van de couscous?  Parelcouscous heeft misschien een glansrijke naam, maar is…
Meer weten

Wat je nog niet wist over pilav

2020 is aangebroken. Dat is niet zomaar een nieuw jaar, maar een nieuw decennium! Hét ideale moment dus om ook in de keuken eens iets gloednieuw uit te proberen. Zoals pilav bijvoorbeeld. Ken jij het al? Pilav, wat is dat juist?  Pilav is een rijstgerecht uit het Midden-Oosten en wordt ook in  Perzië, India en Centraal…
Meer weten

Rijst klaarmaken op 3 manieren

Rijst kan je elke dag op het menu zetten. Als hoofdingrediënt van een lekker voorgerecht, een heerlijke hoofdschotel of een zalig dessert. Met de verschillende rijstsoorten is variëren een makkie. Rijst klaarmaken, is al even simpel. Dat kan op verschillende manieren. We zetten ze even voor je op een rijtje. Rijst koken met handige kookbuiltjes…
Meer weten

Is rijst gezond? We namen het op de korrel!

Hoort rijst thuis bij gezonde voeding of is rijst ongezond? En wat is gezonde voeding eigenlijk? Door al het tegenstrijdig voedingsadvies weet je het misschien niet meer en is de voedingsdriehoek eerder een gevarendriehoek geworden dan een handig hulpmiddel. Daarom scheppen we in deze blog duidelijkheid over gezonde maaltijden. Wanneer spreken we van gezond eten?…
Meer weten

Haal de zon in huis met paella!

Dit traditionele gerecht uit Valencia is het nationale symbool van de Spaanse keuken geworden. Ook bij ons is dit eenpansgerecht populair. Want met paella is het altijd een beetje vakantie. Ontdek snel hoe je de zon op je bord tovert. Hoe paella maken? Paella is slow food. Deze Spaanse klassieker vraagt geduld, want de ingrediënten…
Meer weten

7 tips om minder voedsel te verspillen

Ken je dit: rot fruit in de mand en beschimmelde restjes in de koelkast? Dan ben je zeker niet alleen. Elk jaar gaat ongeveer een derde van al het geproduceerde voedsel verloren. Het goede nieuws is dat jij daar zelf iets kan aan veranderen. Welk voedsel verspillen consumenten het meest? Eten dat dagelijks gebruikt wordt…
Meer weten

Waarom de Nutri-Score geleidelijk aan op alle Bosto-verpakkingen komt

Gezond eten, is belangrijk voor een goede gezondheid. Maar de voedingswaarde van producten is niet altijd even makkelijk te begrijpen. De Nutri-Score moet voor meer transparantie zorgen. Wil je meer inzicht in wat je eet? Wil je snel en makkelijk gezonde voedingskeuzes kunnen maken? Lees dan zeker verder en ontdek hoe dit voedingslabel jou kan…
Meer weten