Blog: een pak gezonde inspiratie

Ken jij het verschil tussen vegetarisch, plantaardig en vegan? 

November is World Vegan Month en staat dus in het teken van de veganistische keuken. Steeds meer mensen durven hiervan te proeven en zien het belang in van een vegan eetpatroon.  Naast ‘vegan’ en ‘vegetarisch’ is er nu ook een andere term die regelmatig opduikt: ‘plantaardig’. Ontdek in deze blog waarom het verschil tussen ‘plant based’ en ‘vegan’ meer en meer…
Meer weten

Kook slim en energiezuinig met deze 4 tips

Duurzaam leven is een belangrijk thema geworden. In de keuken kan je al heel veel doen om je steentje bij te dragen aan een betere wereld! In onze vorige blogs besproken we al hoe je duurzaam kan eten én minder voedsel verspilt. Maar wist je dat je ook energie én water kan besparen door energiezuinig te koken?  Energiezuinig koken, wat is dat?  Met energiezuinig of ecologisch koken…
Meer weten

Je bespaart tijd en geld, maar is meal preppen ook gezond?

Meal preppen, waarbij je op één dag (delen van) je maaltijden klaarmaakt voor de rest van de week, is al langer bekend en populair. Het is dan ook zowel tijd- als geldbesparend als je het goed doet. Maar is het ook gezond? We zochten het uit! Eten bewaren in de koelkast of in de diepvries…
Meer weten

Op ‘rijst’ tijdens je staycation: 3 culinaire tips

Met het laatste weekend van augustus in het vooruitzicht, ben je wellicht op zoek naar een paar leuke activiteiten. Wat dacht je ervan een exotische toets te geven aan je staycation, en een heerlijk rijstgerecht op het lijstje te zetten!  Want hoewel de rijst van Bosto gewoon hier in België verwerkt wordt, komt rijst oorspronkelijk van de Aziatische tropen.  Lees hier hoe je heerlijke, simpele rijstgerechten kan combineren met leuke uitjes in eigen land. Zo geef je jouw staycation…
Meer weten

Bosto, dat is ook bio!

Koop jij graag bioproducten of ben je erin geïnteresseerd? Dan ben je bij Bosto aan het juiste adres! Heel wat van onze overheerlijke producten komen in biologische varianten. Ontdek meteen het nieuwe gamma Bosto bio toasts onderaan deze blog!   Maar wat wilt ‘bio’ nu juist zeggen? Hoe herken je een bioproduct? En is het ook gezonder dan gewone producten? Lees even verder…  Wat is bio?  Bioproducten worden geproduceerd in…
Meer weten

BBQ gepland? Deze 5 recepten moet je proberen!

Hoe creëer je een vakantiegevoel wanneer je niet op reis mag? Simpel: haal je zak houtskool en wat aanmaakblokjes boven, steek de barbecue aan en bestrooi de gril met provençaalse kruiden. De hele buurt zal er dankbaar (of jaloers) om zijn!  Bij een geslaagde barbecue horen natuurlijk ook heerlijke bijgerechten! En dat moeten niet altijd pasta- of aardappelsalades zijn. Wij maakten even een top…
Meer weten

Duurzaam eten, hoe doe je dat?

Iedereen is erover bezig: we moeten duurzamer leven. Minder met de auto rijden, minder elektriciteit verbruiken, slimmer omspringen met water, zo weinig mogelijk plastic gebruiken, … Noem maar op. Alles om het milieu een handje te helpen, toch? Maar hoe kan je die duurzaamheid ook in de keuken toepassen?   We zetten je graag op weg…
Meer weten

Minder food waste in 5 tips

Food waste: zonde van zoveel lekkers Heb jij er ooit bij stilgestaan hoeveel restjes je wekelijks weggooit? Een handjevol rijst, die ene paprika die je toch niet nodig had, een banaan die té bruin is geworden… Tja, wat moet je er anders mee doen?   Onderzoek wijst uit we gemakkelijk 15 kg per jaar aan voedselresten naar het restafval verbannen. En…
Meer weten

Pasta zónder tarwe?

Ontdek nu het nieuwe pasta-assortiment van Bosto, zonder tarwe! Onze producten zijn licht verteerbaar en héél lekker. Bovendien passen ze perfect binnen een gevarieerd, #BetterMe eetpatroon! Omdat onze nieuwe pasta geen tarwe bevat, is hij ook glutenvrij. Zo kan iedereen vanaf nu zorgeloos genieten van heerlijk lichte pastagerechten. Pasta zonder tarwe? Bosto bedacht een paar nieuwe concepten: pasta…
Meer weten

Valentijn? Verras je partner met parelcouscous!

‘De liefde van de man gaat door de maag’ en ‘diamonds are a girl’s best friend’. Deze twee uitspraken hoor je vaak rond Valentijn. Als we ze voor een romantisch diner in een gerechtje moeten verenigen, dan kiezen we resoluut voor een bordje met parelcouscous!   Parelcouscous: het pareltje van de couscous?  Parelcouscous heeft misschien een glansrijke naam, maar is…
Meer weten