Blog: een pak gezonde inspiratie

Een snelle maaltijd? Kies voor gestoomde rijst en quinoa voor in de microgolf

Er zijn verschillende manieren om rijst of quinoa klaar te maken. Koken in een kookpot of een rijstkoker, bakken in de pan en zelfs stomen in de microgolf. Die laatste is zonder twijfel de makkelijkste én snelste manier. Perfect als je weinig tijd hebt en toch lekker evenwichtig wilt eten.  Rijst en quinoa koken in…
Meer weten

Gekookte vs. ongekookte koolhydraten

Kook jij ook altijd rijst voor een heel leger? Wees gerust, je bent niet de enige! Ontdek hier hoe dat komt én wat je eraan doet!  Ongekookte vs. gekookte rijst  De meeste recepten noemen het ongekookte gewicht van rijst, pasta of aardappelen. Op zich logisch want zo kan je alles makkelijk afwegen en terug in…
Meer weten

Steffi: 7 toppers van antioxidanten op een rij

Je hoort de term ‘antioxidanten’ wel vaker. Maar wat betekent het nu eigenlijk? En vooral: waar vind je ze?  Om te beginnen, wat is eigenlijk een antioxidant?  Je lichaam bestaat uit allemaal moleculen die zijn gemaakt van verschillende atomen. Die atomen bestaan op hun beurt weer uit elektronen en protonen.   Een molecule moet de juiste…
Meer weten

Wow: er bestaat nu een gezonder alternatief voor chips!

Schuldgevoel omdat je net een hele zak chips hebt binnengewerkt? Dat moet toch anders kunnen, dachten we. En daarom lanceren we supertrots: Bosto Chips! Dit gloednieuwe tussendoortje is een pak gezonder dan normale chips, en bevat tot maar liefst 70% minder vet én een intense smaak. Ideaal als hapje bij het aperitief, lichte avondsnack of…
Meer weten

Bosto lanceert nieuwe, gezonde tussendoortjes

Een lekker, gezond én koolhydraatarm tussendoortje een droom? Niet meer. Maak kennis met Bosto chips! Ontdek de nieuwe caloriearme snacks van Bosto Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen op zoek gaan naar gezonde tussendoortjes. We willen verrast worden door nieuwe smaken en bijzondere ingrediënten. Hoe caloriearmer, hoe beter. Maar wél met een krokante bite….
Meer weten

Ongelooflijk: waarom de shiitake de gezondheidskampioen is

Eet jij vaak shiitakes? Als dat nog niet zo was, doen! Want deze paddenstoel heeft zoveel gezonde eigenschappen: van volwaardige vleesvervanger tot beschermer van je immuunsysteem. En daar blijft ’t niet bij. Behalve supergezond is de shiitake ook nog eens erg lekker. Volgens trendrapporten zou hij in 2018 zelfs opduiken in onze cappuccino en smoothie….
Meer weten

Zoete aardappel: drie keer anders, drie keer lekker!

Hou je ook zo van zoete aardappel? Wij inspireren je met 3 verschillende bereidingswijzen. Heerlijke frietjes, lekkere partjes of gezonde chips? Zo pak je ’t aan! 1. Zoete aardappelfrietjes Jezelf zonder schuldgevoel trakteren op frietjes? Ga voor zoete aardappelfrietjes. Ze zijn heerlijk en een stuk gezonder dan aardappelfrietjes. Dat komt omdat ze minder zetmeel bevatten…
Meer weten

5 redenen om vaker linzen op tafel te zetten.

Peulvruchten zijn aan een opmars bezig! Oorzaak? Veel mensen proberen wat minder vlees te eten en kiezen daarom steeds vaker voor bonen en linzen. En gelijk hebben ze: plantaardige voeding heeft een heleboel voordelen voor je gezondheid. Welke precies, lees je hier!  1.IJzer zorgt voor aanmaak van rode bloedcellen  Ijzer is een onmisbaar mineraal dat vaak wordt geassocieerd met vlees en dierlijke producten. Een mineraal dat je trouwens enkel kan opnemen via je voeding. Goed nieuws: ook in…
Meer weten

Groenten en fruit schillen of niet?

Dat groenten en fruit super gezond voor ons zijn, daar kunnen we het ondertussen wel over eens zijn. Maar wat met de schillen? Verwijderen ja of neen? In de schil zitten de meeste vitaminen Waar! Over het algemeen zitten er superveel goede stoffen in de schil. Een appel mét schil geeft je bijvoorbeeld 332% meer…
Meer weten

De waarheid over glutenvrije granen

Glutenvrij eten is hip! Sommigen doen het uit noodzaak, anderen om mee te zijn met de laatste foodtrends. Maar hoe zit dat nu eigenlijk: is glutenvrij eten een trend of een troef?  Wat zijn gluten eigenlijk? Om te beginnen willen we weten wat gluten precies zijn. ‘Gluten’ is eigenlijk een verzamelnaam voor eiwitten afkomstig uit bepaalde granen.   Glutenintolerantie Sommige mensen zijn glutenintolerant, ook wel ‘coeliakie’ genoemd. Dat wil zeggen dat ze last krijgen van diarree, hoofdpijn en vermoeidheid als ze gluten eten. Sommige mensen zijn niet officieel intolerant, maar kampen toch met dezelfde symptomen. Dit noemen we ‘gevoeligheid aan…
Meer weten