Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Avocado’s! Ze zijn gezond, lekker en passen in bijna elk gerecht! Wat wil je nog meer? Mmm… misschien dat ie niet zo snel bruin kleurt? No problemo, met deze tips serveer jij altijd een frisgroene lekkernij!

1. Citroensap

When life gives you lemons…you put it on your avocados! 😉 Sprenkel een beetje citroensap over je avocado. Je zal zien: dankzij het zuur verkleurt hij niet.

2. Olijfolie of water

Net verse guacamole gemaakt? Dan wil je natuurlijk niet dat die verkleurt. Onze tip: giet een laagje olie of water over je mengsel. Zo kan er geen zuurstof bij en zal je guacamole niet ‘oxideren’ of verkleuren.

3. Ajuin

Eet je avocado als lunch? Bijvoorbeeld op een rijstwafel met wat feta. Dan heb je nog een helftje over. Bewaren tot ’s avonds of wegkieperen? Bewaren! Stop de avocado met wat gesnipperde ajuin in een voorraaddoos, zet in je koelkast en hij zal niet verkleuren.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!