Scoor elke week met een gerecht op maat

Salade met quinoa en pindasaus

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 zakjes Bosto quinoa
  • 100 gram diepvries erwten
  • 100 gram wortelen in fijne reepjes
  • ¼ rode kool, in fijne reepjes
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 el pindasaus
  • ½ el sojasaus
  • 1 el ahorn siroop
  • snuifje chili
  • scheutje warm water

Meer weten

Mediterraanse schotel met Bruine rijst met Spelt, aubergine en kerstomaatjes

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 zakje Bosto Bruine rijst met Spelt
  • 3 aubergines
  • extra vierge olijfolie
  • 2 uien
  • 3 teentjes look
  • 350 g kerstomaatjes
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 koffielepel peper
  • 1 snuifje zout
  • 1 busseltje platte peterselie

Meer weten

Quinoa wortelsalade met paprika en feta

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 1 personen:

  • Bosto Quinoa 50 g
  • sinaasappelsap 2 eetlepels
  • olijfolie 2 eetlepels
  • gedroogde Italiaanse kruiden1 theelepel
  • wortelreepjes (in julienne gesneden), 50 g
  • gele paprika in blokjes ¼
  • bieslook, fijngeknipt ½ eetlepel
  • feta in kleine blokjes 25 g
  • zwarte olijven, gehalveerd2

Meer weten

Lauwwarme salade van Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa met biet, wortel en knolselderij

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa1 pak
  • knolselderij, geschild250 g
  • winterwortel, geschild250 g
  • rauw bietje, geschild1
  • (puur) cranberrysap250 ml
  • veldsla40 g
  • bosuitje, in flinterdunne ringetjes1
  • gepelde pistachenootjes of bruine amandelen, grofgehakt25 g
  • knoflook, fijngehakt2 teentjes
  • witte wijnazijn2 eetlepels
  • mosterd1 theelepel
  • neutrale olie (rice bran olie)6 eetlepels
  • water250 ml
  • kurkuma1 theelepel
  • gemalen komijn1 theelepel
  • kaneel1 theelepel
  • peper en zout

Meer weten

Dessertrijst met gojibessen en pitten

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto dessertrijst 250 g
  • rijst-, amandel- of hazelnootmelk 200 ml
  • gedroogde gojibessen 30 g
  • zonnebloempitten 2 eetlepels
  • pompoenpitten2 eetlepels

Meer weten

Libanese rijst-linzensalade

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Brown Rice + Linzen1 pak
  • rijpe trostomaten5
  • krop sla1
  • granaatappelpitjes100 g
  • bladpeterselie, fijngehakt30 g
  • sjalotje, heel fijngesnipperd1
  • verse muntblaadjes, fijngehakt15 g
  • pijnboompitten50 g
  • sap en rasp van ½ biologische citroen
  • olijfolie5 eetlepels
  • kaneel1 theelepel
  • mespunt gemalen piment
  • peper en zout

Meer weten

Thaise kippensoep met rijst

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Basmati 250 g
  • kippenbouillon (zelfgemaakt of uit pot) 1 liter
  • Thaise rode currypasta 1 theelepel
  • kokosmelk 200 ml
  • verse gemberwortel, in dunne plakjes 3 cm
  • citroengras1 stengel
  • winterwortel 150 g
  • rode paprika 1
  • gele paprika 1
  • bosuitjes, in stukken van 3 cm3
  • kipfilet, in dunne plakjes 250 g
  • verse koriander of bladpeterselie, grof gehakt2 eetlepels

Meer weten

Pittige linzenmix met venkel en radicchio uit de oven

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor 5 personen:

  • Bosto Brown Rice + Linzen1 pak
  • gepelde walnoten100 g
  • middelgrote venkelknollen2
  • stevige kropjes radicchio2
  • knoflook, gehalveerd4 teentjes
  • verse tijmblaadjes1 eetlepel
  • grote ui, gesnipperd1
  • ras el hanout4 theelepels
  • verse oregano en/of peterselie4 eetlepels
  • vloeibare honing1 eetlepel
  • granaatappelpitjes4 eetlepels
  • olijfolie5 eetlepels
  • peper en (zee)zout

Meer weten

Bosto dessertrijst met notenmelk, pistache en amandelschaafsel

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto dessertrijst 250 g
  • amandel- of hazelnoot melk 200 ml
  • pistachenoten, ongezouten en gepeld50 g
  • geschaafde amandelen 2 eetlepels
  • munt4 blaadjes
  • Sap en schil van 1 gewassen citroen

Meer weten

Brown Rice + Spelt + Quinoa met broccolicurry en gegrilde kipfilet

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa1 pak (250 g)
  • kipfilet400 g
  • biologische tomatenblokjes1 blik (400 g)
  • broccoliroosjes300 g
  • kokosmelk200 ml
  • verse gemberwortel, geschild2 cm
  • knoflook2 teentjes
  • sambal oelek1 theelepel
  • ui, grof gesnipperd1
  • Madras currypoeder1 volle eetlepel
  • neutrale olie5 eetlepels
  • water150 ml
  • zout

Meer weten