Scoor elke week met een gerecht op maat

Rode Quinoa met paddenstoelen en een omelet

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g Bosto Rode Quinoa 
  • 1 rode ui 
  • 1 teentje look 
  • 600 g paddenstoelen 
  • 4 el mascarpone 
  • 4 el gehakte amandelen 
  • 4 eieren 
  • olijfolie 
  • platte peterselie
  • oregano
  • peper en zout
Meer weten

Italiaanse quinoasalade met groene asperges

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1-2 zakjes Bosto Quinoa 3 kleuren
  • 340 gram water
  • 20 mini-asperges
  • 100 gram diepvrieserwten
  • 8 kerstomaatjes, in vieren
  • 1 handje waterkers
  • 1/2 bussel basilicum
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 2 el balsamico
  • 2 el water
  • 1 tl ahornsiroop
  • 100 ml koolzaadolie
Meer weten

Bruine rijst, spelt en quinoa met zalm, broccoli en champignons

Bereidingstijd: 20-25 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram broccoli (enkel de roosjes)
  • 1-2 builtje(s) Bosto Bruine rijstmix met spelt en quinoa
  • 125 gram gemengde champignons
  • 150 gram hüttenkäse
  • 200 gram verse zalm, in grove blokjes
  • Klein klontje roomboter
  • 1 el koolzaadolie
  • Handje dille, fijngehakt
  • Peper en zout
Meer weten

Quinoa wortelsalade met paprika en feta

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 1 personen:

  • 50 g Bosto Quinoa
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 50 g wortelreepjes (in julienne gesneden),
  • ¼ gele paprika in blokjes
  • ½ eetlepel bieslook, fijngeknipt
  • 25 g feta in kleine blokjes
  • 2 zwarte olijven, gehalveerd
Meer weten

Dessertrijst met gojibessen en pitten

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Bosto dessertrijst
  • 200 ml rijst-, amandel- of hazelnootmelk
  • 30 g gedroogde gojibessen
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels pompoenpitten
Meer weten

Thaise kippensoep met rijst

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Bosto Basmati
  • 1 liter kippenbouillon (zelfgemaakt of uit pot)
  • 1 theelepel Thaise rode currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 cm verse gemberwortel, in dunne plakjes
  • 1 stengel citroengras
  • 150 g winterwortel
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 bosuitjes, in stukken van 3 cm
  • 250 g kipfilet, in dunne plakjes
  • 2 eetlepels verse koriander of bladpeterselie, grof gehakt
Meer weten

Bosto dessertrijst met notenmelk, pistache en amandelschaafsel

Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 250 g Bosto dessertrijst
  • 200 ml amandel- of hazelnoot melk
  • 50 g pistachenoten, ongezouten en gepeld
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 4 blaadjes munt
  • Sap en schil van 1 gewassen citroen
Meer weten

Bruine rijst en linzen met ananas en ham

Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 g Bosto Brown Rice + Linzen
  • ½ tl gemberpoeder
  • 2 teentjes look fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 wortelen, in kleine blokjes gesneden
  • 1 klein blikje maïs
  • 100 g diepvries erwtjes
  • 200 g ananas (vers of uit blik)
  • 200 g gekookte ham in blokjes gesneden
  • 3 lente-uitjes in reepjes gesneden
  • 3 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 el arachideolie
Meer weten

Toast spelt haver toast met gorgonzola

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 6 tot 8 Bosto toast spelt haver
  • 125 g gorgonzola (of cambozola) kaas
  • 2 handjes rucola
  • 6 plakjes parmaham
  • 1 flinke el vijgenjam
  • olijfolie
  • citroensap
  • peper en zout
Meer weten

Quinoa-stoofschotel met kipmerguez en pompoen

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g Bosto Quinoa
  • 600 g kipmerguez worstjes
  • 1 flespompoen
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes look, fijngesnipperd
  • 1 opgehoopte tl ras-el-hanout
  • ½ tl gemberpoeder
  • 2 el rozijnen
  • 650 ml groentenbouillon of kippenbouillon
  • verse munt of koriander
  • 1 klontje boter
Meer weten