Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Mujadara

Ingrediënten

  • 125g Bosto Brown
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl komijnzaadjes
  • Zout en peper
  • 3 grote uien
  • ½ tl komijn (gemalen)
  • Snuifje cayennepeper
  • 1 tl kaneel
  • Handjevol pijnboompitten
  • 1 citroen
  • Optioneel: 1 à 2 lepels Griekse yoghurt
  • 50g voorgekookte linzen

Bereiding

  • Kook het zakje Bosto ‘Bruine rijst’.
  • Snij de uien in reepjes.
  • Doe de olijfolie in een pan en voeg de komijn toe. Laat een halve minuut garen en voeg dan de uien toe. Kruid af met een royale hoeveelheid peper en zout.
  • Laat garen tot de uien volledig gekarameliseerd zijn.
  • Doe er dan de rest van de kruiden bij.
  • Voeg er de gegaarde rijst en linzen aan toe en roer goed. Zet het vuur uit en laat de pot nog even op het vuur staan, liefst met een deksel erop.
  • Rooster de pijnboompitten lichtjes.
  • Doe de rijst en de uien in een kom of een schaal.
  • Voeg 50 g voorgekookte linzen toe.
  • Knijp er een halve citroen over uit. Schud de pijnboompitten over het gerecht en werk eventueel af met Griekse yoghurt.

 

  • Tip: superlekker bij een stukje wild!

 

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!