Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Bruine rijst en linzen met ananas en ham

Ingrediënten

  • 400 g Bosto Brown Rice of Bosto Brown Basmati kookbuiltjes
  • ½ tl gemberpoeder
  • 2 teentjes look fijngehakt
  • 1 ui
  • fijngehakt
  • 2 wortelen
  • in kleine blokjes gesneden
  • 1 klein blikje maïs
  • 100 g diepvries erwtjes
  • 200 g ananas (vers of uit blik)
  • 200 g gekookte ham in blokjes gesneden
  • 3 lente-uitjes in reepjes gesneden
  • 3 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 el arachideolie
  • 50 g voorgekookte linzen

Bereiding

  • Bereid de Bosto rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe de sojasaus, sesamolie, gemberpoeder in een kommetje en meng goed.
  • Zet een wokpan op het vuur en doe er de arachideolie in.
  • Doe er de ui bij en de look. Roer voortdurend.
  • Doe er na 3-4 minuten de wortel bij, samen met de mais en de erwtjes. Roerbak tot de wortel gaar is.
  • Voeg 50 g voorgekookte linzen toe.
  • Doe er nu de rijst, ananas en ham bij.
  • Ook het sausje mag erbij.
  • Laat nog 2-3 minuutjes goed doorwarmen.
  • Breng op smaak met peper en zout. En werk af met de lente-uitjes.

Producten uit dit recept

Bosto Brown voorgestoomde rijst ( 2x200g) of Bosto Brown (4x125g)
Brown
Bereidingstijd: 20'
Bio Brown
Bereidingstijd: 20'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!