« Terug naar overzicht

Van veld tot verpakking

Voor rijst op je bord belandt, gaan wij er mee aan de slag! Want onbewerkte rijst is niet eetbaar en heeft een houtachtig vliesje: het kaf. In een speciale rijstmolen verwijderen we daarom dat vlies. Zo scheiden we dus – letterlijk – het kaf van het koren.

Daarna is het tijd voor de zeef! We willen natuurlijk vermijden dat er steentjes of takjes in de rijst achterblijven. Om helemaal zeker te zijn dat de rijst zuiver is, controleren we de rijst met een magneet. Wat blijft er over: heerlijk gezonde zilvervliesrijst, of bruine rijst.

Om witte rijst te worden, maakt de bruine rijst nog 1 extra halte: richting slijpafdeling. Hier wordt de rijst eerst geslepen en daarna gepolijst zodat het zilvervliesje verdwijnt en de korrels minder kleven. Het resultaat: een lichte rijst met milde smaak.

Na de verwerking krijgen alle rijstsoorten hun eigen verpakking. En worden ze verdeeld via groothandelaars.