< Terug naar overzicht

Quality control

Voor de rijstverwerkende industrie begint de zorg voor de kwaliteit van de rijst reeds bij de aankoop in het land van herkomst. Er wordt alleen gekocht bij die producenten, die voldoende garanties bieden om op termijn een goede en constante kwaliteit te kunnen leveren.

Tijdens overslag en transport wordt de rijst door gespecialiseerde firma’s bewaakt. De eigen kwaliteitsdienst volgt de rijst van het moment van lossing tot en met de verscheping naar de winkels.

Cargo rijst wordt gecontroleerd op al zijn aspecten: uitzicht, smaak, verontreiniging, besmetting, kookeigenschappen, enz.

Tijdens het volledige productieproces wordt de rijst op de voet gevolgd tegenover interne (zeer hoge) standaarden (breukgehalte, kleur, vreemde bestanddelen, enz). Afwijkende rijst wordt opnieuw bewerkt of krijgt een andere bestemming.

Alleen wanneer hij 100% aan de eigen normen voldoet, kan hij vrijgegeven worden voor verkoop.

Nadien worden de verkoopsklare producten gevolgd door regelmatige controles in de magazijnen van de verdelers en vervoerders.